Stânga liberală, multiculturalismul și trezirea la realitate

Hamtramck este un mic orășel din Michigan situat aproape de Detroit. Timp de peste un secol majoritatea locuitorilor erau de descendență est europeană, în special din Polonia și Ucraina.

Doar că în ultimii 10-15 ani structura etnică a orașului a început să se schimbe datorită influxului tot mai mare de imigranți din țările musulmane. Inițial elita liberală locală a aplaudat acest lucru, iar elita liberală națională prezenta orașul Hamtramck ca un model de urmat, îl dădeau ca un exemplu de toleranță, de integrare, de conviețuire pașnică, ca pe un succes al multiculturalismui.

Cu timpul tot mai mulți imigranți musulmani s-au stabilit aici până când s-a ajuns ca aceștia să devină majoritari. Ultimul recensământ din 2020 arată că aproximativ 60% dintre locuitori sunt musulmani, în principal din Yemen și Bangladesh. Lucru care a făcut ca reprezentanții acestora să domine alegerile locale. La ultimele alegeri locale din 2021 administrația locală este 100% musulmană. Amer Ghalib a devenit primul primar de origine yemenită din America, fiind ales cu 67% din voturi, iar consiliul local este format acum exclusiv din bărbați musulmani.

Stânga liberală a aplaudat. Iată un exemplu de integrare, iată cum funcționează multiculturalismul!

Și ajungem în 2023, luna iunie, așa zisa „lună a mândriei LGBT”. Consiliul local din Hamtramck, Michigan, votează în unanimitate o rezoluție prin care se interzice arborarea steagurilor curcubeu ale comunității LGBT în locurile publice.

Moment în care stânga liberală se trezește la realitate. Deodată Hamtramck nu mai e un exemplu pozitiv de integrare și de funcționare a multiculturalismului. Fostul primar, doamna Karen Majewski, de origine poloneză, declară că se simte trădată, că ei i-au susținut pe imigranții musulmani atunci când aceștia erau amenințați, iar acum aceștia, în loc să fie recunoscători, le restrâng drepturile.

Dacă rezoluția adoptată de consiliul local din Hamtramck prin care se interzice arborarea steagurilor curcubeu ale comunității LGBT în locurile publice mi se pare absolut corectă, nu pot să nu remarc că abia acum descoperă și stânga liberală monstrul pe care l-au creat. Teoretic consiliul local poate adopta și alte rezoluții care să interzică femeilor să circule neînsoțite pe stradă sau să le oblige să poarte hijabul în public, de exemplu.

Și acest lucru se întâmplă peste tot, inclusiv în țările din Europa Occidentală, care acum se confruntă cu lucruri similare după ce timp de ani de zile au încurajat imigrarea cetățenilor din țările musulmane.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Stânga liberală, multiculturalismul și trezirea la realitate”

Comentariile sunt închise.