Claudiu Târziu, despre limitarea plăților în numerar: Ne îndreptăm spre digitalizarea monedei și către DEPENDENȚA TOTALĂ de bănci. Acest lucru încalcă LIBERTATEA persoanei

Claudiu Târziu a avertizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că limitarea plăților în numerar reprezintă o amenințare la libertatea fiecărei persoane de a folosi proprietatea personală după cum dorește și în conformitate cu drepturile garantate de Constituție.

Declarația a fost făcută în contextul în care Guvernul intenționează să limiteze drastic plățile în numerar făcute de persoanele juridice și fizice, conform proiectuluii de lege privind noi măsuri fiscale și bugetare, după cum a relatat RostOnline.

„Asistăm la primul pas către eliminarea plăților în numerar. S-a redus plafonul de la 5.000 la 1.000 de lei pe zi de persoană și s-a impus comercianților să nu facă mai mult de 50.000 de lei pe zi încasări în numerar.

Ne îndreptăm spre o dependență totală de bănci. Se va merge spre digitalizarea monedei, asa cum se transmite și de la Comisia Europeană.

Acesta este un lucru care afectează libertatea persoanei, libertatea de a folosi proprietatea așa cum dorește și așa cum ne garantează Constituția”, a declarat, vineri, la Buzău, în cadrul unei conferințe de presă, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost