Guvernul și-a angajat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale. ZF: Cel mai AGRESIV pachet fiscal din ultimele decenii. Claudiu Târziu (AUR): Mai avem o șansă, să atacăm la CCR

Guvernul Ciolacu și-a angajat, marți, în Parlament, răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscale adoptat luni.

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a prezentat aceste măsuri ca fiind singura cale prin care România se poate dezvolta.

„Nu sunt adeptul modificărilor fiscale atunci când nu este cazul. Nu am susţinut niciodată măsuri luate peste noapte, fără nicio analiză. Nu cred în varianta inventării de noi biruri pentru mediul de afaceri corect, care îşi achită impozitele şi taxele la stat. Cred, însă, că măsurile dure trebuie luate acolo unde există fraudă, acolo unde există evaziune, acolo unde există risipă în cheltuielile statului. Cred că singura cale prin care această ţară se poate dezvolta este un parteneriat cinstit şi real între Guvern şi mediul de afaceri!”, a afirmat Marcel Ciolacu, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

ZF: Cel mai agresiv pachet fiscal din ultimele decenii urmează să devină lege în această săptămână

Totuși, dincolo de ceea ce declară premierul Ciolacu, analiștii spun că „într-o economie aflată în plină frânare, Guvernul vine cu un pachet fiscal foarte agresiv la adresa mediului de business, care după toate probabilităţile va determina o frânare şi mai mare a economiei, deja aflată într-un proces de aterizare destul de brusc”.

„Planurile de afaceri sunt date peste cap, ceea ce era valabil ieri nu mai este mâine şi prin atacul acesta pe flancuri asupra celor mari – peste 50 de milioane de euro şi asupra celor mici – microîntreprinderile, va fi incendiat tot terenul de joc al businessului. Singurele care aparent ar scăpa neatinse ar fi IMM-urile, cu excepţia celor din IT, construcţii şi industria alimentară, unde s-au retras o parte din facilităţile pentru salariaţi. Însă şi IMM-urile vor suferi pentru că, la rândul lor, acestea lucrează de multe ori pentru mari firme, din categoria celor de peste 50 de milioane de euro sau au relaţii cu microîntreprinderile, afectate de noua impozitare.

Aparent s-ar putea spune că nici firmele mari, cu afaceri de peste 50 de milioane de euro al căror profit este mai mare decât 1% din CA nu ar fi atinse, însă şocul general din economie va influenţa şi starea lor de spirit. Businessul, de foarte multe ori, depinde inclusiv de starea de spirit sau sentimentul general de la un moment dat. Când în stânga şi dreapta planurile de investiţii cad, iar nemulţumirea creşte, nimănui nu îi este bine”, notează Sorin Sorin Pâslaru, într-o analiză publicată de ZF.

Claudiu Târziu (AUR): Mai avem o șansă, să atacăm pachetul legislativ la CCR

Într-o intervenție live pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu (AUR) a explicat că AUR nu are un număr suficient de mare de parlamentari pentru a depune o moțiune împotriva Guvernului Ciolacu, iar USR refuză să semneze moțiunea inițiată de AUR și nici nu acceptă semnăturile AUR pe o eventuală moțiune inițiată de USR. O situație similară se întâlnește și în ceea ce privește Forța Dreptei.

„În acest context, nu reușim să depunem o moțiune de cenzură în trei zile, pentru a putea bloca acest pachet legislativ și pentru a demite Guvernul Ciolacu, în urma unui vot masiv în Parlament. Mai avem o șansă, să atacăm pachetul legislativ la Curtea Constituțională”, a anunțat, marți seara, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

De altfel, Claudiu Târziu a avertizat, încă de luni, că trebuie găsite soluții, astfel încât acest pachet legislativ, care îngroapă economia națională, să nu intre în vigoare, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost