Claudiu Târziu (AUR): Așteptăm de la președintele Zelenski o declarație de MULȚUMIRE față de România

AUR așteaptă de la președintele Volodimir Zelenski o declarație de mulțumire față de România, pentru tot ajutorul primit de la țara noastră de când a izbucnit războiul din Ucraina, a spus, în cadrul unei conferințe, președintele CNC AUR, Claudiu Târziu.

Declarația a fost făcută în contextul în care președintele Volodimir Zelenski ajunge, marți, în vizită oficială în România.

„Noi așteptăm de la domnul Zelenski o declarație de mulțumire față de România pentru tot ce a făcut de când a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina. România a făcut sacrificii imense și efortul nostru este estimat la 3-3,5 procente din PIB.

Pe de altă pare, am vrea să știm cum vede situație românilor de pe teritoriul Ucrainei, cei 500.000 de etnici români, aflați în teritoriile românești care altădată au aparținut statului român, dar astăzi sunt în cadrul statului ucrainean, și care sunt supuși unui proces de asimilare forțată și din ce în ce mai accelerat.

Nu în ultimul rând, ne interesează ce are de gând să facă în privința exporturilor  de grâne ucrainene, care în loc să meargă în țările de destinație declarate și doar să tranziteze România, se opresc, în cea mai mare parte, în România, inundând piața de cereale românească și aducându-i în stare de faliment pe agricultorii noștri, pe fermierii români.

Cam asta așteptăm de la președintele Zelenski, din perspectiva interesului național”, a spus președintele CNC AUR, Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost