Apel CNPEE pentru evaluarea manualelor școlare pentru „Istoria evreilor”. Au prioritate profesorii cu atestat de formare în problematica Holocaustului

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a lansat un apel pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul”.

Selecția cadrelor didactice cu statut de experți cooptați începe cu înscrierea, în perioada 27 noiembrie-15 decembrie, și are loc până pe 21 decembrie, urmând ca până pe 10 ianuarie să se publice rezultatele candidaturilor la apel, anunță EduPedu.ro.

Etapa I: perioada 27.11.2023 – 15.12.2023

Înscrierea candidaților se poate face prin completarea unui formular care este disponibil aici. În vederea înscrierii şi selecției, la rubrica Încărcare document, este necesară încărcarea unui singur document în format *pdf (a cărui dimensiune nu va depăși 30 MB) cu denumirea: nume_prenume_Istoria evreilor_Holocaustul_judet, care să cuprindă:

  • CV-ul în format european (maxim 4 pagini);
  • Copii ale actelor de studii şi de grade didactice şi/sau care atestă titlul de doctor în științe;
  • Adeverință de încadrare eliberată de instituția de învățământ, care atestă nivelul la care activează candidatul;
  • Certificat/atestat formare în problematica Holocaustului.

Etapa a II-a: perioada 15.12.2023 – 21.12.2023

Selecția candidaților prin aplicarea unei proceduri specifice.

Etapa a III-a: perioada 08.01.2024 – 10.01.2024

Anunțarea rezultatelor selecției, individual, doar pentru candidații selectați. Potrivit sursei citate, întreg procesul este confidențial, candidații au obligația de a asigura confidențialitatea corespondenței specifice legate de procesul de evaluare.

În situația în care cadrele didactice selectate nu demonstrează competenta şi eficiență şi de asemenea, dacă se constată încălcarea regulilor de asigurare a confidențialității în activitatea desfăşurată, acestea pot fi înlocuite cu alte cadre didactice care, în urma procedurii de selectie, au fost selectate ca rezerve.

Pe același subiect:

Profesorii de istorie din Bacău, învățați să predea „Istoria evreilor”, sub supravegherea lui Alexandru Florian, directorul de la „Elie Wiesel”

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost