Parlamentarii români vor avea ocazia să vizioneze materialele de propagandă ale Israelului

O delegație a Camerei Deputaților, condusă Alfred Simonis, se află în Israel. Acolo au fost întâmpinați de Amir Ohana, președintele Knessetului. Amir Ohana este avocat, fost oficial Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului.

Acesta i-a dus pe cei din delegația României și în apropierea Gazei. De acolo este clipul video de mai jos.

Amir Ohana, președintele Knessetului: „Doresc să mulțumesc delegației Parlamentului României care a venit în vizită de solidaritate la noi. Vreau să mulțumesc României pt poziția foarte fermă adoptată împotriva terorismului. Ce facem doar la un kilometru distanță de aici, în Gaza, e să restabilim ordinea. Acesta e mai mult decât un război între Israel și Hamas, iar România a înțeles asta din prima zi.

Apoi a venit rândul lui Simonis să vorbească. Acesta a scos în evidență faptul că parlamentul României a fost primul din lume care a adoptat o rezoluție pro Israel imediat după atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 și a promis că va prezenta parlamentarilor români, într-o ședință comună a Parlamentului la întoarcerea acasă, filmele și fotografiile furnizate de Israel care arată atrocitățile Hamas din timpul atacului.

Ohana îi mulțumește pentru acest lucru și amintește că parlamentul din Belgia a refuzat să prezinte aceste materiale parlamentarilor lor. Apoi spune că decizia lui Simonis e o dovadă solidă a suportului României pt Israel.

Materialele la care face referire Amir Ohana sunt disponibile online.

Singura problemă e că nu e vorba de o sursă imparțială, credibilă. Site-ul respectiv a fost creat de Israel și conține doar materialele agreate de Israel. Faptul că nu e o sursă credibilă e simplu de dovedit.

Cel puțin una dintre imagini nu are nici o legătură cu atacul din 7 octombrie. Fotografia prezentată de Israel ca fiind a unei victime care a fost violată și apoi ucisă în ziua masacrului de la festivalul de muzică de lângă Gaza este fotografia unei luptătoare kurde care a fost violată și apoi ucisă. O variantă a fotografiei respective apare pe un site japonez încă din luna mai 2023.

Între timp Israelul, după ce a fost prins cu minciuna, a scos fotografia de pe site-ul lor. Cred că asta dovedește că site-ul respectiv e un site de propagandă, adică ar trebui ca tot ce e acolo să fie privit cu rezerve.

Dar nu e cazul lui Simonis. Acesta e gata să prezinte materialele de propagandă ale Israelului ca fiind informații și date sigure care trebuie văzute și de ceilalți parlamentari români.

Și nu e singurul caz în care au fost prinși cu minciuna. De 24 de ore armata israeliană a intrat în spitalul Al-Shifa din Gaza sub pretextul că în subsolul spitalului s-ar afla sediul central al Hamas și de aceea îl bombardează. Deocamdată nu au prezentat nici o dovadă, deși anterior spuseseră că o vor face imediat ce vor prelua controlul.

Ba din contră, un film din interiorul spitalului Al-Shifa, pe care l-au publicat pe contul oficial de Twitter al armatei israeliene, a fost șters, apoi modificat și reîncărcat după ce porțiunea care prezenta un laptop ca fiind al teroriștilor Hamas a fost blurată pentru că laptopul respectiv era, de fapt, al unui soldat israelian.

Asta după ce chiar la începutul filmării ni se promite un film needitat. Iar filmulețul respectiv nu conține absolut nici o secundă în care să fie prezentat vreun bunker subteran sau vreun tunel, doar holuri obișnuite de spital, camere de spital, camere de consultații etc. Singurele „dovezi” cum că spitalul Al-Shifa era sediul central al Hamas sunt armele plantate de Israel în diferite locuri înainte de începerea filmării.

Dar lumea trebuie să accepte „dovezile” prezentate de Israel, parte beligerantă în conflict, ca fiind informații exacte pentru că dacă te îndoiești de ele înseamnă că ești antisemit.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Parlamentarii români vor avea ocazia să vizioneze materialele de propagandă ale Israelului”

Comentariile sunt închise.