Premieră istorică pentru educația din România: Bursă de merit marca „Ligia Deca” pentru medii de 2, 3 și 4

O premieră istorică pentru România se va înfăptui pe 15 noiembrie 2023, când mii de elevi cu medii școlare mici și foarte mici, adică cu note de 1, 2, 3 și 4, iau bursă de merit decisă direct de ministrul Educației, Ligia Deca, notează EduPedu.

Fără precedent ca un ministru să premieze „pentru merit” corigența sau repetenția.

Numele acestei burse acordate pentru 8.500 de copii care au sub media 5, medie echivalentă cu pragul de corigență, este legat ombilical de numele ministrei Educației. Un comentariu de pe Facebook este cel care a generat tot acest oximoron al burselor de merit pentru repetenți. Cu nicio explicație nu a venit Ligia Deca în săptămâna în care Edupedu.ro a dezvăluit că ordinul său consideră merit și premiază corigențele.

Niciun cuvânt din partea ministrei liberale a educației pentru familiile și elevii care astăzi nu mai știu ce să-și fixeze ca obiectiv: în mandatul Deca e la modă repetenția? O tăcere la fel de mare ca egoul ministrei care șterge fără remușcări comentariile negative pe care le primește online de la profesori, elevi și părinți, dar care decât să-și șteargă sau să-și recunoască propriul comentariu greșit de pe Facebook, preferă să sucească mințile și valorile a mii de elevi cărora le transmite, pe bani, că notele de 1, 2, 3 și 4 cu care au intrat în liceu sunt „meritorii“. Asta fără a-i lua în calcul pe colegii lor cu note mari care nu mai înțeleg nimic.

Pe același subiect

Burse de MERIT pentru elevi cu media generală 1,59 sau 1,97! Claudiu Târziu: Vedem roadele reformei din Educație

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Premieră istorică pentru educația din România: Bursă de merit marca „Ligia Deca” pentru medii de 2, 3 și 4”

  1. Ligia Deca cand era eleva probabil avea aceleasi medii mici la scoala. Cine a numit-o pe aceasta individa ministrul educatiei?

Comentariile sunt închise.