Austria o spune răspicat: NU există negocieri privind aderarea propriu-zisă a României la Schengen. Condițiile din Schengen Air se referă la protejarea frontierelor și la preluarea solicitanților de azil, în special din Afganistan şi Siria, de către România şi Bulgaria

Austria a transmis, joi, că deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România şi Bulgaria nu constituie o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen şi nu a prezentat un calendar de implementare, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

„Schengen Air înseamnă că pasagerii care vin din România şi Bulgaria nu vor mai fi supuşi unui alt control al paşapoartelor decât cel al companiei aeriene la poarta de îmbarcare”, a explicat pentru AFP Ministerul de Interne din Austria.

Potrivit acestuia, în prezent „nu există negocieri privind aderarea propriu-zisă” şi, prin urmare, „nu există o dată pentru punerea în practică”.

Astfel, spune ministrul de Interne austriac, condiţiile puse de Viena pentru „Schengen Air” sunt creşterea operaţiunilor Frontex în Bulgaria şi bani de la Comisia UE pentru o protecţie solidă a frontierelor externe. Ministerul de Interne de la Viena a precizat pentru agenţia austriacă de presă APA că solicită, de asemenea, sporirea controalelor la frontierele terestre şi ca solicitanţii de azil, în special din Afganistan şi Siria, să fie preluaţi de România şi Bulgaria.

Precizările Austriei vin după ce România şi Bulgaria au anunţat anterior că au ajuns la un acord cu această ţară pentru a beneficia de libera circulaţie în spaţiul Schengen la nivel maritim şi aerian, problema frontierelor terestre fiind amânată pentru mai târziu.

Pe același subiect:

Trădare națională sau victorie a diplomației românești? Când a semnat România acordul cu Austria pentru primirea migranților și ce prevede acesta


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Austria o spune răspicat: NU există negocieri privind aderarea propriu-zisă a României la Schengen. Condițiile din Schengen Air se referă la protejarea frontierelor și la preluarea solicitanților de azil, în special din Afganistan şi Siria, de către România şi Bulgaria”

  1. Papagalii ăștia nici nu au limba lor dar sant tari în gură cu cine își permit,ar trebuii scoși afară din țară

  2. Bucuria ” Africanilor la televiror ” si in Israel privind ” migratia GAZA ” , fiindca acum pot circula ” liberi ” de fapt asta a fost ” intelegerea europeana ” si interesele E.C , recte Austria in asa zisa ” acceptare Schengen ” ROMANIA , pe post de ” PILOT AUTOMAT ” ca in NATO , cu consecintele de rigoare avand in vedere pentru viitor ” TRECEREA AUTORIZATA A EMIGRANTILOR AFRICANI , din Orientul Mijlociu etc , etc , repetam ” DUPA AUTORIZARE SPATIU AERIAN ” DAR AUTORIZAREA A FOST REALA NUMAI PORTUAR ” port CONSTANTA ” unde este ADEVARATA ” AFACEREA SCHENGEN ” mascata de ” SCHENGHEN AERIAN ” , Vorba ” biblica ” PROST SA FII , NOROC CA ESTI , cu ” axioma ” SI RAMAI TOT ASA” .( la propaganda politruka ) , deja inceputa meditiac cu ” 13 ANI IN CARE NU S-A FACUT NIMIC , NOI AM FACUT CEVA ” , dar fara sa spuna ca am facut ” CE S-A SPUS SI S-A DECIS E.C ” si da bine la alegeri ” dar nimic pentru ” PROSTUL DE ROMAN ” dornic SI VISATOR la drepturi E.C .

Comentariile sunt închise.