Acordul negociat la Davos cu Ucraina este dezastruos pentru România, a avertizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.
Claudiu Târziu a solicitat încetarea negocierilor și l-a chemat pe președintele Iohannis în Parlament, unde să fie mandatat prin votul parlamentarilor pentru orice decizie politică care ar putea să implice țara noastră într-o situație conflictuală.
„România, o țara membră NATO, este pusă în situația să ofere garanții unei țări care nu este în NATO și care este în plin război. Ce înseamnă asta? Înseamnă că trimitem românii la război. Înseamnă că vrem neapărat să implicăm România în război. Înseamnă că vrem că implicăm și alianța NATO, din care facem parte, în război.
Cu acordul cui a făcut președintele Iohannis acest pas? De ce acest lucru nu a fost discutat în Parlamentul României, singurul for cu adevărat legitim pentru a reprezenta interesele poporului român?”, a spus, marți, Claudiu Târziu.
Potrivit acestuia, în dosarul acordului cu Ucraina, negociatorul este Iulian Fota, fost consilier al președintelui Băsescu.
„Negociator este Iulian Fota, fost consilier al președintelui Băsescu, calitate în care este autorul unor acte de trădare națională. Când spun asta știu foarte bine ce spun și îmi asum toate consecințele afirmațiilor mele, pentru că ele pot fi probate. Acest Iulian Fota este folosit pentru a trăda interesele naționale. Peste tot pe unde a fost, de la Colegiul de Apărare până la Cotroceni și de la Cotroceni la Ministerul de Externe, cu asta s-a ocupat.
Putem să ne așteptăm la faptul că acordul încheiat între România și Ucraina va fi unul dezastruos pentru România!”, a explicat Claudiu Târziu.
Liderul AUR a solicitat încetarea oricăror discuții pe această temă și retragerea din astfel de negocieri.
„Președintele Iohannis trebuie să vină în fața Parlamentului pentru a cere un punct de vedere și un vot parlamentarilor, prin care să fie mandatat să facă un act politic care implică țara noastră într-o situație conflictuală”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.
Context
Reamintim că Ucraina și România au început duminică, la Davos, în marja Forumului Economic Mondial, negocierile prin care România devine a noua țară care a inițiat tratative cu Kievul pentru un acord privind garanții de securitate, primele fiind statele membre G7 și Olanda, după cum a relatat RostOnline.
În marja celei de-a patra reuniuni a consilierilor de securitate națională și a consilierilor politici ai șefilor de stat privind implementarea Formulei Păcii de la Davos, Elveția, partea ucraineană, cu participarea șefului de cabinet al președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a început discuțiile bilaterale cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Iulian Fota, privind încheierea unui acord bilateral de Securitate.
- Săptămână de foc la Strasbourg. Europarlamentarii se reunesc în ședință plenară (16- 19 septembrie). Ce teme sunt anunțate - 12 septembrie 2024
- Claudiu Târziu (AUR), în Dolj: Cheltuim cu nemiluita pe sisteme Patriot pe care le donăm și pe vaccinuri, dar nu avem bani să refacem sistemul de irigații și să salvăm AGRICULTURA României - 12 septembrie 2024
- Ucraina cere acordul SUA pentru a ataca Rusia și solicită țărilor NATO de pe flancul estic să doboare rachete și drone rusești. Răspunsul SUA și amenințarea Rusiei - 12 septembrie 2024
Avem o lege , 51 /1991 SE NUMESTE A SIGURANTEI NATIONALE , care precizeaza prin art.3 ca „Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele:
a) planurile şi acţiunile care vizează suprimarea sau ştirbirea suveranităţii, unităţii, independenţei sau indivizibilităţii statului român;
b) acţiunile care au ca scop, direct sau indirect, provocarea de război contra ţării sau de război civil, înlesnirea ocupaţiei militare străine, aservirea faţă de o putere străină ori ajutarea unei puteri sau organizaţii străine de a săvârşi oricare din aceste fapte;
Avem o institutie in acest sens care se numeste SRI si poate proba sau nu proba , incalcarea ei in aceste ” posibile ” fapte , avem o Comisie Parlamentara SRI , SIE , etc ( dreptul politucului de solicita date si informatii , in acest sens) , avem o Constitutie in aceste privind ” atributii Presedinte ” DECI TEORETIC SI LEGAL AVEM TOATE POSIBILITATIILE DE A NE EXPRIMA NU PRIN VORBE ” DISCURSURI ” IN PARLAMENT IN ASA ZISUL CAZ IN SPETA ” CI PRIN FAPTE LEGALE ADICA ” PRIMUL PAS – SESIZARE INSTITUTII DECIDENTE PRIVIND ASA ZISA ” ACTIUNE FOTA ” adica : SIE , SRI si DIRECTIA INFORMATII MILITARA , avand in vedere acte din protocol care include sau presupune o ” posibila viitoare colaborare militara intre un stat NATO si EC. si un stat care nu este membru NATO si E.C ” Avem , avem posibilitati legale , dar care ” ALES POLITIC LE VA FOLOSII, dupa opinia mea niciunul , decat ” DISCURSURI IN PARLAMENT ” ca de obicei .( PROPAGANDA , fara ” ROST ” ca acum 150 de ani , bine sesizata de EMINESCU ( acum asa de laudat de ziua nasterii lui dar de mult uitat in acele , macar CASA MEMORIALA , este cum este ca la CREANGA ) ca si la CARAGIALE , dar vorba latinului ” VORBA ESTEM , fapta nu „
Pentru asemenea tradare este pedeapsa cu moartea.