Planurile UE, afectate de preferințele consumatorilor. Realitatea este că șoferii evită mașinile electrice uzate

Marea majoritate a șoferilor europeni care achiziționează o mașină uzată preferă mașinile cu motor cu combustie în locul celor electrice, o evoluție menită să submineze obiectivul UE de reducere a emisiilor generate de transportul rutier.

În Germania, cea mai mare piață auto din UE, vehiculele electrice uzate au reprezentat doar 1,58% din noile înmatriculări până în noiembrie 2023, o creștere modestă de la 1,23% în 2022, potrivit cifrelor ZDK, un grup industrial care reprezintă dealerii auto germani. Asociațiile italiene și spaniole plasează cifrele sub 1%, notează Euractiv.com.

„Când ne uităm la aceste cifre, se pune întrebarea dacă este posibil să vorbim despre o piață reală a mașinilor electrice uzate în acest moment”, a declarat Marcus Weller de la ZDK.

Firmele care se ocupă cu vânzarea de mașini uzate au declarat că mai mulți factori determină reticența consumatorilor, cum ar fi prețurile mai mari de achiziție pentru vehiculele electrice uzate în comparație cu vehiculele similare pe benzină și diesel, o lipsă percepută a infrastructurii de încărcare și îngrijorările cu privire la autonomia mașinilor electrice.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost