Claudiu Târziu, despre declarația gen. Vlad Gheorghiță privind capacitatea de apărare a României: Orice stat care vrea să-și păstreze INTEGRITATEA și SUVERANITATEA trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată

Șeful Armatei, gen. Vlad Gheorghiță, a spus un lucru de bun simț atunci când a declarat că România trebuie să capete o capacitate de apărare mai mare, deoarece orice stat care vrea să-și păstreze integritatea și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată, a transmis, marți, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Comentariul liderului AUR a venit în contextul declarațiilor făcute, recent, de gen. Vlad Gheorghiță, într-un interviu pentru Europa Liberă, pe tema pregătirii României pentru apărarea țării.

„Șeful Armatei, gen. Vlad Gheorghiță, a spus un lucru de bun simț: România trebuie să capete o capacitate de apărare mai mare. Tot felul de politruci și de propagandiști ieftini au început imediat să-l acuze că panichează lumea.

Adevărul este că orice stat care vrea să-și păstreze integritatea și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată.

Un exemplu la îndemână: Elveția, care numai așa își asigură și statutul de neutralitate.

În România ultimilor 34 de ani, s-a procedat taman pe dos: armata a fost redusă numeric, slab înzestrată și pregătită în consecință. Această realitate nu este doar consecința incompetenței guvernărilor care s-au succedat, ci rezultatul planului de decontrucție a statului român.

În fața urgenței reconstrucției statului, pornind de la restaurarea instituțiilor lui, între care și Armata, declarația generalului Gheorghiță este una chiar timidă”, a transmis, marți, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost