Newsweek România și InLinieDreapta.net, publicații controlate de Marius Bostan, fac jocul rușilor

Marius Bostan, despre care am arătat cum s-a transformat peste noapte din omul Securității lui Ceaușescu în mare anticomunist și luptător pentru libertate, controlează revista Newsweek România și site-ul InLinieDreapta.net.

Newsweek România, sub semnătura Alex Darvari, foarte probabil un pseudonim, a preluat în data de 28 ianuarie 2024 un articol apărut pe site-ul InLinieDreapta.net sub semnătura lui Costin Andrieș.

Titlul articolului din Newsweek România este Liderul AUR, Claudiu Târziu, vrea anexarea unor teritorii din Ucraina și să ieșim din NATO, în timp ce titlul articolului de pe website-ul InLinieDreapta.net este Claudiu Târziu este gata să sacrifice statutul României de membru NATO ca să anexeze teritorii din Ucraina.

Titluri care nu au absolut nici o legătură cu discursul ținut la Iași de Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR, cu ocazia aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române:

„Noi la 1859 am făcut primul pas către suveranitate, dar nu am fost cu adevărat suverani. Noi abia după războiul de independență ne-am căpătat suveranitatea ca stat. Și ne-am descurcat vreme de niște zeci de ani. A fost primul pas și a fost cel mai important, unirea principatelor. Fără asta nu se putea. Dar vreme de câteva zeci de ani ne-am descurcat între imperii, încercând să obținem această suveranitate.

Astăzi istoria ne pune iar într-un context, în care marile imperii se luptă între ele. Noi suntem la răscruce de vânturi ca de obicei și trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii, pentru a ne obține suveranitatea sau pentru a ne păstra și a o întregi. Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată. Ea trebuie să vină acasă. Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași în stat. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm, să-l igonărm sau asupra căruia să tăcem.”

De aici Costin Andrieș a tras concluzia că AUR dorește ieșirea din NATO și anexarea unor teritorii din Ucraina. Apoi  presa din Rusia a preluat articolul din Newsweek România, articol bazat pe speculații și interpretări aberante. Iar ca ilustrație presa rusească a folosit o captură a articolului din Newsweek România cu titlul tradus în engleză sau rusă.

Iată o relatare de pe un canal Telegram rusesc:

Romania politician wants a piece of Ukraine and peace with Russia!

The leader of AUR, Claudiu Târziu, declared that he wants the annexation of some territories from Ukraine. In this revisionist context, Romania would be forced to leave NATO. He was later co-president of AUR and is one of the prominent leaders of the party.

Claudiu Târziu gave a triumphant speech in Iasi in which he says that he is ready to sacrifice Romania’s membership in NATO, by annexing territories from Ukraine – thus leaving us completely defenseless in the face of Russia’s military desires.

„I think there is a need to thaw the relations between Romania and Russia, I admit the need for a good collaboration between Romania and Russia, I am ready to support this, but only after Russia proves that it also wants all this (etc)… „

Fals evident, Claudiu Târziu nu a spus la Iași că e gata să sacrifice apartenența României la NATO, Claudiu Târziu nu a declarat la Iași ce spune presa din Rusia că ar fi declarat.

Tot ce a apărut în presa rusească e ce a aberat Costin Andrieș.  Lucru care i-a bucurat pe cei din presa românească controlată, mai ales pe Andrieș. Misiunea lui în slujba Rusiei a fost un succes.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost