Primul cip introdus în creierul unui om. Neuralink-ul lui Elon Musk și implicațiile duhovnicești

Elon Musk a anunţat, săptămâna trecută, că start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este, a realizat primul său implant cerebral la un om.

Vestea a făcut rapid înconjurul lumii și oamenii par interesați să afle cât mai multe detalii despre modul în care funcționează acest cip introdus în creierul unui om.

Să fim vigilenți la implicațiile duhovnicești pe care această tehnologie, prezentată ca o reușită medicală, le poate avea în viitor, mai ales în ceea ce privește posibilul control a anumitor oameni, avertizează Chilie Athonită.

Urmăriți un exemplu de știre pe tema Neuralink-ul lui Elon Musk. După video, transcriptul realizat de sursa citată.

 Haideți să vorbim despre Elon Musk, a postat acum câteva ore pe Twitter cunoscut acum sub numele de X și uite ce a spus el: „Primul om a primit un implant de legătură neuronală ieri și își revine bine. Rezultatele inițiale sunt promițătoare cu detecție de neuroni noi.”

Pentru cei neinițiați, iată ce înseamnă: Elon Musk tocmai a introdus un cip de computer într-un creier uman. Startup-ul său numit Neuralink a început testele umane. Musk a co-fondat Neuralink în 2016. 8 ani mai târziu au primul subiect de testare uman.

Este o piatră de hotar mare. Ne va permite să vedem o dovadă a conceptului. Ce este un concept? O interfață de computer pentru creier, BCI Tehnologia va permite oamenilor să controleze mașinile cu gândurile lor.

Musk a postat ulterior, zice: Primul produs este numit Telepathy vă va permite să controlați telefonul sau computerul doar gândindu-vă. Prin ele puteți controla alte dispozitive. Dacă funcționează, ar putea fi un schimbător de joc, mai ales pentru persoanele cu o formă de paralizie, ar putea beneficia enorm de pe urma unei tehnologii ca aceasta. Musk spune că vor fi primii destinatari. Iată ce a scris: Imaginează-ți că Steven Hawking ar putea comunica mai repede decât un dactilograf sau un licitator, acesta este scopul. E un vis ambițios, dar cum funcționează tehnologia?

Permiteți-mi să vă ghidez prin ceea ce știm până acum. Un cip de computer și alte componente electronice vor fi introduse în creier, aceasta este legătura neuronală, se pare că are dimensiunea câtorva monede, cipul va funcționa cu baterie, poate fi încărcat fără fir, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înlocuirea acestuia, ceea ce oricum ar fi dificil, deoarece va fi introdus direct în creier, așa că înlocuirea ar fi o problemă, iar această inserție se va întâmpla de către un robot chirurgical special, ei vor pune acest cip în creierul dvs. da, un robot, nu un neurochirurg instruit asta pentru că o parte din neuralink are firele conectate direct la creierul dvs. sunt atât de complicate, aparent, nu pot fi făcute de oameni, așa că aveți nevoie de un robot care să o facă. Aceste fire vă monitorizează activitatea creierului, vă vor citi gândurile și le vor transmite cipului, apoi trimiteți un semnal către o aplicație de pe telefonul sau computerul dvs.

Așa funcționează configurarea, poate suna complicat, dar nu este tocmai revoluționar, primul dispozitiv ca acesta a apărut în 2004, există și alte companii care lucrează la interfața cu computerul creierului de ani de zile pentru a-ți face creierul să vorbească direct cu un computer și să pună în mișcare mașinile. Dispozitivele mai vechi le permit oamenilor să controleze un membru robotic cu mintea, așa că a fost făcut înainte.

Ce face ca neuralink să fie special? Volumul absolut al semnalelor creierului pe care dorește să îl surprindă. Asta e ceea ce este special. Celelalte cipuri ale creierului care există sunt mai lente, s-ar putea să nu permită ceea ce Elon Musk vrea să facă, deoarece a ajuta oamenii fără membre e doar începutul; În cele din urmă își dorește o interfață avansată de computer pentru creier. Imaginează-ți că conduci o mașină inteligentă doar cu gândurile tale sau jucând jocuri video cu mintea ta sau accesând toate informațiile de pe internet prin creierul tău. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Există un motiv pentru care Musk numește acest prim produs Telepathy, dă tonul pentru ceea ce va urma, în cele din urmă, am putea atinge noi culmi ale capacități umane. Oamenii îmbunătățiți cu părți electronice care sunt controlate cu mintea, ca un cyborg într-un film SF, dar, desigur, există și dezavantaje și amenințări, ca aproape orice tehnologie nouă, și aceasta va fi deschisă abuzului, imaginați-vă că cineva vă sparge cipul creierului citindu-vă gândurile. Controlul membrelor tale robotice. Este o perspectivă terifiantă și probabil că cineva va reuși să o facă, așa că trebuie să fim precauți. Alte potențiale riscuri: explorăm potențialele beneficii. Astfel de cipuri de creier pot ajuta milioane de oameni, iar compania Elon Musk a făcut un pas crucial către asta. Acum așteptăm și urmărim, vedem cum reacționează subiectul uman la cip-ul neuralink în următoarele săptămâni, ne va spune cât de departe este tehnologia și cât timp până când veți obține un astfel de cip în magazinele din apropiere.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost