Avocatul Gheorghe Piperea, despre calcularea amprentei de carbon pentru tranzacțiile cu cardul: Începe reeducarea consumatorului

La sfârșitul anului trecut, Up România a lansat o aplicație care calculează amprenta de carbon pentru tranzacțiile cu cardurile Up.

„Prin acest serviciu, românii pot vedea scorul de carbon pentru fiecare achiziție făcută și ce impact au asupra mediului. (…) Pentru fiecare tranzactie, se calculeaza amprenta de carbon utilizând date precum intensitatea emisiilor și cifra de afaceri a companiilor implicate. Aceste informații sunt corelate cu codurile de categorie ale comercianților pentru a oferi o estimare a impactului asupra mediului”, anunța atunci UpRomânia, emitentul de tichete de masă și beneficii extrasalariale.

Într-o postare pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea avertizează că prin astfel de aplicații începe „reeducarea consumatorilor”.

„Începe reeducarea consumatorului, întru crearea omului nou, climato-protector, compus din plastilină ușor de modelat.

Ai cumpărat detergent de 41 de lei? Ai comis o ditamai amprenta de 2,7 kg de codoi! Ai cumpărat cașcaval de 64 de lei? Ai lăsat o balegă de carbon de 4,2 kg.

Treaba este automat antrenată prin aplicația Up România, care se instalează legat cu aplicația de urmărit tichetele de masă/vacanță…Ca orice lucru malefic, și acest pașaport climatic vine va o facilitate – nu-i așa că e mișto să vezi pe zmartfon ce chestii cool îți dă marele stat – tătuc marele lord al biznisului, corporația care îți vrea numai și numai binele?”, notează Gheorghe Piperea.

Potrivit acestuia, calculul amprentei de carbon este, de fapt, pseudo-știință.

„Poate vă întrebați cum reușește o aplicație să vă calculeze la virgulă amprenta de carbon. Nu vă mai întrebați: e inutil. E spoială, e ghiceală, e pseudo-știință. Un chimist v-ar putea spune că numai recoltarea multiplelor probe necesare calculului ar dura ore, iar analiza, zile sau chiar săptămâni. De fapt, algoritmul este ca Pristanda, cu steagurile: două la primărie, 3 la prefectură, unul la școala de fete…”, explică avocatul Gheorghe Piperea.

Aplicația dezvoltată de Up România nu este singura care oferă astfel de informații privind amprenta de carbon. De asemenea, site-uri specializate în comerț online afișează de ceva vreme mesaje privind reducerea Co2.

 

Pe același subiect:

Românii vor plăti o TAXĂ DE CARBON pentru gazele consumate, din 2027

Parlamentul European a aprobat planul pentru DECARBONIZAREA sectorului clădirilor. La ce să ne așteptăm în următorii ani

(VIDEO) Ștefan Vuza (Chimcomplex Borzeşti): Fizica și chimia arată că este IMPOSIBIL să decarbonizăm. În România, nu avem de ales. Totul se decide la Bruxelles

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Avocatul Gheorghe Piperea, despre calcularea amprentei de carbon pentru tranzacțiile cu cardul: Începe reeducarea consumatorului”

  1. Propaganda Schimbării climaterice atinge în acest moment cote vecine cu domeniul Psihiatric .
    Există pe Youtube de dată foarte recentă un documentar intitulat ”Climate : The movie ”, nu știu cât timp va mai rămâne acolo, care e foarte bogat în mărturii ale unor cercetători cu renume, și care demonstrează cum orice părere în dezacord cu Minciuna de Stat din partea corpului de experți în climatologie îi expune la pierderea carierei profesionale , și prin urmare aceștia tac și nu contestă ideologia minciunii climaterice de frica de a nu fi compromiși definitiv sau a rămâne fără bani .

    https://www.youtube.com/watch?v=zmfRG8-RHEI

Comentariile sunt închise.