Netanyahu anulează delegația Israelului la Washington, după rezoluția ONU privind „ÎNCETAREA imediată a focului” în Gaza

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a anulat luni planurile de a trimite o delegație la Washington, după ce Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o rezoluție care solicită o „încetare imediată a focului” în războiul statului evreu împotriva Hamas în Fâșia Gaza.

Rezoluția a trecut de Consiliul de Securitate cu 14-0, SUA abținându-se, refuzând să-și exercite dreptul de veto. Într-o declarație, biroul premierului israelian a numit abținerea SUA „o schimbare clară a poziției consecvente a SUA în Consiliul de Securitate de la începutul războiului”.

„Această schimbare de poziție afectează atât efortul de război, cât și efortul de eliberare a ostaticilor, deoarece dă Hamas speranța că presiunea internațională va duce la o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noștri”, a adăugat biroul lui Netanyahu.

„Prim-ministrul Netanyahu a spus clar noaptea trecută că, dacă SUA își schimbă poziția sa principială, nu va trimite delegația israeliană în SUA”, a concluzionat declarația.

„În lumina schimbării poziției americane, premierul Netanyahu a decis că delegația Israelului nu se va deplasa în SUA”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Netanyahu anulează delegația Israelului la Washington, după rezoluția ONU privind „ÎNCETAREA imediată a focului” în Gaza”

  1. Daca, am fi ” ipohondrii ” si am ” schimba defintie cuv.in cauza ” , adica ” imaginea starii de boala imaginara cu cea reala ” , am putea spune ca acum ” exista o stare de boala reala ” , intretinuta de o ” stare de boala imaginara de moment din trecut ” privind CONFLICTUL DIN GAZA . Apoi se pare ” ca starea de boala inventata privind GAZA de catre ISRAEL ” are urmari mai largi in zona mondiala , acum atat la rusii cu atentatul de la Moscova , cat de curand in intregul Orient Mijlociu cu ” reflexe majore politice in toata zona Europei de Sud EST , mai mult in zona Balcanica .

Comentariile sunt închise.