Netanyahu anulează delegația Israelului la Washington, după rezoluția ONU privind „ÎNCETAREA imediată a focului” în Gaza

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a anulat luni planurile de a trimite o delegație la Washington, după ce Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o rezoluție care solicită o „încetare imediată a focului” în războiul statului evreu împotriva Hamas în Fâșia Gaza.

Rezoluția a trecut de Consiliul de Securitate cu 14-0, SUA abținându-se, refuzând să-și exercite dreptul de veto. Într-o declarație, biroul premierului israelian a numit abținerea SUA „o schimbare clară a poziției consecvente a SUA în Consiliul de Securitate de la începutul războiului”.

„Această schimbare de poziție afectează atât efortul de război, cât și efortul de eliberare a ostaticilor, deoarece dă Hamas speranța că presiunea internațională va duce la o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noștri”, a adăugat biroul lui Netanyahu.

„Prim-ministrul Netanyahu a spus clar noaptea trecută că, dacă SUA își schimbă poziția sa principială, nu va trimite delegația israeliană în SUA”, a concluzionat declarația.

„În lumina schimbării poziției americane, premierul Netanyahu a decis că delegația Israelului nu se va deplasa în SUA”.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Netanyahu anulează delegația Israelului la Washington, după rezoluția ONU privind „ÎNCETAREA imediată a focului” în Gaza”

  1. Daca, am fi ” ipohondrii ” si am ” schimba defintie cuv.in cauza ” , adica ” imaginea starii de boala imaginara cu cea reala ” , am putea spune ca acum ” exista o stare de boala reala ” , intretinuta de o ” stare de boala imaginara de moment din trecut ” privind CONFLICTUL DIN GAZA . Apoi se pare ” ca starea de boala inventata privind GAZA de catre ISRAEL ” are urmari mai largi in zona mondiala , acum atat la rusii cu atentatul de la Moscova , cat de curand in intregul Orient Mijlociu cu ” reflexe majore politice in toata zona Europei de Sud EST , mai mult in zona Balcanica .

Comentariile sunt închise.