Primăria Sibiu vrea să dea copacilor formă dreptunghiulară. Lucrările încep de luni, 25 martie

Primăria municipiului Sibiu a anunțat că, luni, 25 martie, vor începe lucrări de toaletare pentru copacii de pe strada Oțelari, elementul de noutate fiind că acestora li se va da o formă dreptunghiulară.

Primăria menționează că această tehnică se numește „pollarding”.

„Tehnică de toaletare a arborilor folosită în premieră pe str. Oțelarilor din Sibiu! În termeni de specialitate de numește „pollarding”. Practic, presupune o intervenție mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de față se va adopta o formă dreptunghiulară. Pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecționat din bambus, cu rol de șablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani.

Tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oțelarilor, scopul fiind acela de a menține arborii la o anumită dimensiune și distanță față de rețelele de utilități aeriene și față de fronturile caselor și pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor și carosabilului. Lucrările vor începe de luni, 25 martie și vor fi efectuate de specialiștii de la Asociația Română de Arboricultură”, a anunțat, pe Facebook, Primăria Sibiu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost