Peste 1.300 de persoane, prezente la „Marșul pentru viață”, la Alba Iulia. Moment de reculegere în memoria celor peste 30 de milioane de prunci nenăscuți, victime ale avortului în România după anul 1989

Peste 1300 de persoane au participat, dumunică, 31 martie 2024, la Marșul pentru viață în municipiul Alba Iulia, a anunțat Arhiepiscopia Alba Iulia.

În acest an, evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Construim pentru viață”, reunind participarea a peste 1300 de persoane, respectiv tineri elevi și studenți, credincioși de toate vârstele, preoți din protopopiatul Alba Iulia și reprezentanți ai confesiunilor creștine din municipiul reședință de județ. Într-o ambianță deosebită, numeroșii participanți au oferit o mărturie sinceră privind importanța susținerii dreptului la viață și a promovării valorilor vieții, notează sursa citată.

La fel ca și în anii precedenți, manifestarea a avut loc începând cu ora 15.00. Tinerii s-au întâlnit în proximitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, vizavi de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, urmând apoi traseul: Strada Vasile Goldiş – Bulevardul Revoluţiei 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Piața Tricolorului – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, locul de desfășurare a activităților ulterioare.

Ajunși pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică, numeroșii participanți au luat parte la un moment artistic pregătit special pentru acest eveniment, moderat de către părintele Teofil Mihail Slevaș, coordonator al Marșului pentru Viață. În deschiderea manifestării, membrii corului de copii „Glas de înger” al parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia, coordonat de prof. Sorina Matei, au interpretat un minunat buchet de cântece religioase prin care au subliniat importanța apărării și promovării vieții.

„În continuare, la îndemnul părintelui Teofil Mihail Slevaș, moderatorul evenimentului, participanții au cântat împreună troparul „Hristos a înviat” și au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, evidențiind unitatea în cuget și simțire și, totodată, caracterul neconfesional al acestei manifestări organizate anual în cadrul „Lunii pentru Viață”. Apoi, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, a dat citire mesajului adresat participanților la Marșul pentru Viață de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, prilej cu care a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment.

În continuare, s-a adresat participanților David Goran, pastor la biserica baptistă „Sfânta Treime” din Alba Iulia, care a subliniat însemnătatea deosebită a mărturiei creștine oferite prin intermediul Marșului pentru Viață. Cuvântul reprezentantului cultelor neoprotestante a fost urmat de un moment de reculegere în memoria celor peste 30 de milioane de prunci nenăscuți care au fost victime ale avortului în România după anul 1989. Apoi, a luat cuvântul primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, participant al tuturor edițiilor Marșului pentru Viață. Edilul șef al orașului a remarcat cu multă bucurie faptul că numărul celor care iau parte anual la Marșul pentru Viață este în creștere, subliniind totodată faptul că Alba Iulia este unul dintre puținele municipii din țară în care sporul demografic este pozitiv.

De asemenea, s-a adresat numeroșilor participanți Tabita Botoi, coordonatorul Biroului pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. În cuvântul rostit cu această ocazie, domnia sa a remarcat aportul și implicarea deosebită a voluntarilor, subliniind, totodată, importanța deosebită a mărturiei pro-viață oferite de cei peste 1300 de albaiulieni. În ultima parte a manifestării, părintele Teofil Grigore Slevaș, protopop al Alba Iuliei, a subliniat însemnătatea deosebită a acestui moment de suflet. În ultima parte a evenimentului, părintele protopop a adresat alese mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a ediției din acest an a Marșului pentru Viață”, se menționează în comunicatul de presă.

 

Pe același subiect

Marșul pentru viață 2024, în București și în mai multe orașe din întreaga țară


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost