Președintele Argentinei, Javier Milei, mesaj fără echivoc: Pentru mine, avortul este o crimă!

Președintele Argentinei, Javier Milei, a declarat că este împotriva avortului, pe care îl consideră o crimă.

Declarația a fost făcută în cadrul unui discurs pe care președintele Argentinei l-a ținut în fața elevilor din liceul unde a studiat, anunță agenția AFP, citată de Știri pe surse.

„Vă avertizez că pentru mine avortul este o crimă și vă pot dovedi acest lucru dintr-o perspectivă matematică, filosofică și liberală”, a spus Javier Milei.

Milei a subliniat că cei care au susținut legalizarea avortului în Argentina sunt „criminali”.

De la preluarea mandatului, în urmă cu trei luni, Milei a eliminat ministerul afacerilor pentru femei și a închis Agenția națională antidiscriminare din Argentina, despre care purtătorul său de cuvânt a spus că nu a servit „absolut niciun scop”.

Guvernul spune că aceste măsuri fac parte din eforturile de reducere a cheltuielilor pe fondul unei crize economice severe care a dus la o inflație de 250% de la an la an.

Reamintim că sub președintele Javier Milei, Argentina a început să combată activ identitatea de gen și limbajul neutru asociat acesteia.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Buenos Aires, Manuel Adorni, a declarat că „în urma unei decizii a preşedintelui, vor începe demersurile pentru interzicerea exprimării de incluziune şi perspectiva de gen în toată administraţia publică naţională”, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost