Jurnalistul Ștefan Secăreanu (Chișinău): De ce susțin AUR la alegerile din România

Jurnalistul Ștefan Secăreanu a explicat, într-un articol publicat pe blogul personal, de ce susține AUR și de ce va vota cu acest partid la alegerile de duminică.

La 9 iunie voi vota cu AUR, a precizat jurnalistul Ștefan Secăreanu, cu câteva zile înainte de alegeri. În continuare, jurnalistul justifică această decizie:

„De ce voi susține AUR în viitoarele alegeri din România?

Pentru că am fost și sunt frontist, iar AUR este, ca și Frontul Popular din Moldova, o echipă de esență națională și creștină.

Pentru că AUR își întemeiază politicile, ca și Frontul Popular din Moldova, pe viziunea creștină asupra omului, care este responsabil în faţa lui Dumnezeu.

Pentru că angajamentul de bază al AUR în fața românilor este cel pe care l-a avut și îl are Frontul Popular din Moldova – de a fi împreună-lucrători cu Dumnezeu în opera Sa ziditoare şi mântuitoare.

Pentru că AUR rămâne ataşat, ca și Frontul Popular din Moldova, ideii de unitate naţională, care trebuie să fie luminată de morala creştină, al cărei element esențial constă în capacitatea de a ne subordona interesele personale binelui comun, adică de a ne manifesta dragostea faţă de aproapele, faţă de familie, faţă de naţiunea noastră română, faţă de naţiunile din jurul nostru, faţă de umanitate.

Pentru că AUR a sprijinit din plin Referendumul pentru Familie din toamna anului 2018, inițiat de peste patru milioane de români cu susținerea Bisericii Ortodoxe Române, acțiune românească boicotată și batjocorită de Președintele României, Klaus Iohannis (i-a insultat pe românii care au ieșit să sprijine prin vot acest Referendum, inclusiv pe noi, basarabenii credincioși ai Mitropoliei Basarabiei, numindu-i „fanatici religioși”!) și partidele de la guvernarea României – PNL, PSD, UDMR, USR.

Pentru că AUR s-a opus abuzurilor din pandemie (inclusiv vaccinării cu efecte dezastruoase, de-a dreptul fatale, asupra sănătății umane, pe care mulți dintre noi le simt și astăzi) comise împotriva românilor de către partidele din arcul guvernamental al României, abuzuri care au fost extinse și dincoace de Prut.

Pentru că AUR a sprijinit și sprijină, exemplar și eficient, Mitropolia Basarabiei, mai ales prin parlamentarii săi, unul dintre consilierii cărora este chiar prietenul și colegul nostru frontist Vlad Cubreacov.

Pentru că AUR nu i-a împărțit pe basarabeni în buni și răi, așa cum au făcut-o și o fac partidele de la putere din România și entitățile publice de presă românești controlate de acestea, care activează și în stânga Prutului.

Pentru că AUR este singura entitate politică din România care combate prin mesajul său ideologia neomarxistă, antinațională și anticreștină, al cărei principal instrument este «corectitudinea politică» cu efectele ei dezastruoase pentru societatea românească: pedepsirea gândirii libere până la interzicerea tradițiilor și controlul asupra persoanei; ideologia de gen; educația pornografică din școli; politicile LGBT; scoaterea credinței din spațiul public și inhibarea rolului Bisericii în societate; rescrierea istoriei; excesul de discriminare pozitivă a minorităților; identitatea digitală; controlul asupra banilor privați prin bancarizarea excesivă; obsesia pentru eco-marxism, care a culminat cu așa-numitul «Green Deal» care amenință să lichideze nu doar economia UE, ci și modul nostru de viață; condiționarea finanțării unor proiecte naționale de supunerea ideologică a guvernelor etc.

Sunt cu AUR pentru că iubesc România, la sânul căreia vom reveni, cu siguranță, toți cei care am fost rupți de ea în urma ocupației străine.

Hristos a Înviat!

Trăiască România!”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost