Dictatura Uniunii Europene şi a FMI

Bun trezit la realitate! Uniunea Europeană îşi arată adevărata faţă de tâlhar şi hoţ la drumul mare. Cum altfel se poate numi furtul pus la cale în prag de weekend, în complicitate cu politicienii corupţi de la Nicosia, din buzunarele deţinătorilor de conturi în băncile cipriote care s-au trezit sâmbătă cu conturile bancare blocate şi cu un minus de 6,75% pentru cei ce aveau sub 100.000 de euro şi de 10% pentru cei ce aveau peste 100.000 de euro?

cyprus-bailout

Pentru că asta este condiţia impusă ciprioţilor de către birocraţii de la Bruxelles pentru acordarea unui împrumut de 10 miliarde de euro. Şi politicienii de la Nicosia au acceptat hoţia. Nu contează că acum încearcă să dreagă busuiocul şi dau înapoi în faţa furiei opiniei publice. E foarte grav că au spus „Da” la negocierile iniţiale. Cine mai poate avea încredere în asemenea politicieni?

În acelaşi timp nu înţeleg ce a fost în capul negociatorilor din partea UE şi a FMI. Oare cum credeau ei că vor reacţiona ciprioţii? Credeau că vor primi ode de mulţumire pentru că au fost salvaţi? Chiar nu-şi imaginau că lumea va da năvală să-şi scoată banii din bănci? Oare cine va mai avea încredere în sistemul bancar de acum încolo dacă ştiu că în orice moment se pot trezi fără o parte din bani în cont în urma dictatului birocraţilor de la Bruxelles?

Urmează o săptămână interesanta. Banca centrală cipriotă anunţă că băncile comerciale se vor redeschide abia joi. Întrebarea mea este: Care joi?

Update: S-a amânat ziua în care se vor redeschide băncile comerciale cipriote. Noua zi este marţi. Aşa că modific şi eu întrebarea: Care marţi?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Dictatura Uniunii Europene şi a FMI”

  1. E greu sa fii in acelasi timp cu beneficii de peste tot. Si cu evaziune fiscala si cu conturi imense ale oligarhiei rasaritene si cu munca putina si trai pe credit si cu moneda euro si viata ca-n tarile nordice. Este un pret de platit, si aruncatul vinei pe politicieni si birocrati e o prostie. Ca si la noi, poporul a votat fara sa se gandeasca la viitor si la fezabilitatea promisiunilor politicienilor. Acum a venit scadenta si poporul se arunca in bratele fratilor ortodocsi de la Rasarit. Adica din lac in put.

  2. @Ovi: De acord cu tine, in principiu. Problema e ca intr-un stat de drept trebuie dovedite toate acuzatiile, nu-i poti declara pe TOTI cipriotii hoti. Daca stii ca cineva si-a cladit averea prin frauda atunci de duci dupa respectivul. Nu tai de la toti pe principiul ca unul dintre voi a furat dar va pedepsim pe toti.

    Nu cred ca am gresit cand am catalogat planul UE si FMI de taxare a tuturor depozitelor bancare private ca fiind o hotie. Pana la urma furtul e furt indiferent daca ne place sau nu ne place fata victimei. Si tocmai de acest lucru ii acuz eu pe cei de la UE, FMI si pe politicienii ciprioti care au girat acordul de taxare a TUTROR depozitelor bancare, de hotie.

Comentariile sunt închise.