Charlie Hebdo, socialismul francez și cîteva întrebări

Pînă acum nu auzisem de publicația Charlie Hebdo dar atentatul de ieri soldat cu 12 morți m-a determinat să mă documentez un pic. Am descoperit o publicație vulgară, cu caricaturi cu tentă sexuală de prost gust și glume de șantier. Că are succes pe piața franceză nu-i de mirare. Doar și în România există o mulțime de asemenea publicații.

De partea cealaltă avem doi francezi, fanatici musulmani, care au decis ca profetul lor trebuie răzbunat cu mitraliera. Atunci am realizat că ambele tabere sînt rebuturi ale ideologiei socialiste din Franța.

Stînga este plină de sloganuri pompoase dar lipsite de conținut. Sună frumos, mobilizator, dar în realitate au efecte devastatoare. Conform lor identitatea națională, obiceiurile și tradițiile sînt depășite, popoarele sînt demodate, amestecarea diferitelor rase și culturi ar urma să rezolve toate problemele, armonia se va instaura în toată lumea.

Uite că nu-i chiar așa! Cei doi teroriști sînt cetățeni francezi, născuți, crescuți și educați in perioada de glorie a socialismului francez, beneficiari ai sistemului de ajutoare sociale generoase de pe vremea lui François Mitterrand și Jacques Chirac. Și cam așa se întîmplă de obicei. Dacă nu trebuie să depui nici un efort toată viața ajungi să crezi că toate ți se cuvin. Iar atunci cînd robinetul începe să se închidă îți dai seama că nu știi nimic, că nu te poți susține singur și începi să-i urăști exact pe cei ce ți-au dat totul pe gratis pînă atunci. Mulți vor purta în suflet ura dar cîțiva vor trece la acțiuni radicale cum a fost cea împotriva redacției săptămînalului Charlie Hebdo.

said-kouachi-et-cherif-kouachi
Cherif Kuachi și Said Kouachi

 

Și cum nici o criză nu trebuie ratată de către autorități, nu cred că este departe ziua în care, sub pretextul luptei antiteroriste, ne vom trezi cu noi legi restrictive care vor permite urmarirea și înregistrarea fiecăruia dintre noi aproape non stop. Asta cu toate că cei doi frați implicați în atacul din centrul Parisului erau cunoscuți autorităților franceze de cel puțin 10 ani!

logo_dgsi
Direcția Generală a Securității Interne din Franța

Acest lucru mă face să mă întreb ce au facut serviciile secrete franceze? Cum de e posibil ca doi indivizi aflați în vizorul lor să facă rost de arme automate într-o țară în care accesul populației civile la arme de foc este extrem de restrictiv? Cum de au reușit cei doi să-și piardă urma așa ușor? Și cum de acești doi aparent super oameni au fost în același timp atît de proști încît să-și lase buletinele de identitate în mașina furată? Întrebări absolut normale care mă fac sa-mi pun și mai multe întrebari. Ca de exemplu: Oare nu asistăm la o înscenare? Oare nu se exploatează din nou emoțiile primare ale populației așa cum s-a întîmplat dupa atacul din 11 Septembrie 2001 din America pentru ceva ce deocamdată nu deslușim? Deja se fac paralele între cele doua atacuri, atacul din Paris fiind numit 11 Septembrie al Europei în unele ziare.

Vom trăi și vom vedea. Important e să nu ne lăsăm pradă emoțiilor primare pentru a nu regreta mai tîrziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Charlie Hebdo, socialismul francez și cîteva întrebări”

 1. Alaturi de intrebarile dumneavoastra, mai adaug si eu una:
  Ce anume a determinat acest adevarat tsunami de proteste impotriva islamistilor, cand de ani de zile ne confruntam cu mii de crime comise de musulmani asupra crestinilor din Siria, Egipt, Nigeria, Columbia, Pakistan,Afganistan,Libia,Iran, etc.?
  Moartea acestor jurnalisti (eu nu le recunosc acest statut) a fost singurul eveniment care sa atraga mila si atentia asupra mortii lor „nevinovate”, in timp ce miile de crestini morti cu adevarat fara nici o vina, nu au starnit decat o constatare blazata de cifre de morti ?

 2. Va rog sa-mi mai permiteti inca o intrebare :acel buletin gasit in masina teroristilor, este o proba suficient de consistenta si de legala pentru a face publica identitatea si vinovatia a doua persoane , in lipsa unui proces de anvergura cu suficiente probe la dosar ,care sa autorizeze (indreptateasca)divulgarea numelor si a vinovatiei unor persoane?
  Nu din alta pricina, dar dupa ce am trecut prin manipularile si diversiunile revolutiei din 89, sau dupa incidentul rapirii celor doi jurnalisti romani, care a generat multe zambete si ironii, nu mai suntem atat de surprinsi ca bau-bau-ul are mai multe fetze si ca te poti astepta la oricare dintre ele.

 3. >Atunci am realizat că ambele tabere sînt rebuturi ale ideologiei
  >socialiste din Franța.

  Inca din sec al XIX lea stanga premarxista a fost violent anticrestina. In sec al XX lea (atat in UE cat si SUA) a preluat in plus promovarea ‘diversitatatii’ homo-sexuale.
  Chiar daca ar fi crescut intr-o tara numai cu guvernari de dreapta si ar fi avut o meserie onorabila, cei 3 sau 4 teroristi ar fi pus mana pe mitraliera pt a razbuna ‘onoarea’ ‘profetului’.

  >Cum de e posibil ca doi indivizi aflați în vizorul lor să facă rost de arme
  >automate într-o țară în care accesul populației civile la arme de foc este
  >extrem de restrictiv?

  La o televiziune s-a spus vineri serara ca este nevoie ca 30 de specialisti din ‘servicii’ sa coopereze pt a monitoriza pas cu pae un suspect de terorism…
  Ori in Franta exista cel putin 1200, pe lista neagra a SUA…
  Chiar si cu bani mai multi, tot nu pot fi monitorizati toti…

  > Dacă nu trebuie să depui nici un efort toată viața ajungi să crezi că
  >toate ți se cuvin. Iar atunci cînd robinetul începe să se închidă îți dai
  >seama că nu știi nimic

  Tot pe o televiziune: „daca nu inveti si nu dobandesti o meserie in care sa devii eficient, mai devreme sau mai tarziu ajungi in puscarie”. Atat in franta cat mai ales in Romania – avertisment pt cai care nu-si trimit copiii la scoala.

  Pe de alta parte, inca acum 300 de ani iluministii sustineau ca educatia va rezolva problema raului in lume. Lucrurile nu stau nici pe departe asa: atentatorii din 11 sept erau toti cu facultati…

Comentariile sunt închise.