Gabriel Oprea, caz clasic de parvenitism

Gabriel Oprea, ministrul de interne și numărul doi în guvernul Ponta reprezintă cazul clasic al parvenitului. A fost timp de cîțiva ani servitorul lui Miron Cozma, pe vremea cînd acesta din urmă controla cu mînă de fier Valea Jiului și devenise, practic, liderul forței paramilitare a regimului neo comunist a lui Ion Iliescu. În toți acești ani Gabriel Oprea a trebuit să facă o multime de lucruri pe care le considera a fi sub demnitatea lui. A fost pe rînd șofer, bodyguard, chelner și cine mai știe ce pentru „liderul ortacilor” din Valea Jiului.

Cu siguranță a văzut multe și a trebuit să înghită la fel de multe în perioada respectivă. Printre multele lucruri pe care le-a văzut atunci a fost și felul în care se comporta Cozma, cum era tratat peste tot și cum îi trata acesta pe cei aflați într-o poziție de subordonare. Odată ajuns și el pe cai mari, nu se știe prin ce metode, a aplicat în practică ce a văzut în anii în care a fost servitorul lui Cozma. Acum i se pare normal să nu dea doi bani pe legea pe care o trîmbițează în Parlament și la televizor, lege care se aplică doar muritorilor de rînd, nu și parvenitilor de teapa sa.

De aceea tratează politiștii plătiți din bani publici ca pe niște slugi care trebuie să-i stea la dispoziție și să- facă toate poftele la orice oră din zi și din noapte. Și toată această atitudine a sa este încurajată, din păcate, de mass media slugarnică de la noi. Poate că dacă TVR ar fi difuzat în urmă cu cîteva săptămîni știrea că un alt motociclist din coloana lui Oprea a suferit un accident pe Calea Victorie din București în care și-a fracturat un picior și și-a dislocat umărul, Bogdan Gigina, politistul care și-a pierdut viața în urmă cu cîteva zile, ar fi trăit și astăzi.

Oare își va da demisia Gabriel Oprea din toate functiile sale? Oare mai are o urmă de onoare în el? Să vedem ce va considera acum „interesul național” că este interesul național.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Gabriel Oprea, caz clasic de parvenitism”

  1. Ar fi interesant de discutat in ce fel a ajuns Oprea pe acesti cai mari. Nu de alta dar deodata ne-am trezit cu generalul „izmene” mare politician mare si falos ca un curcan. Cum s-a ridicat asa de repede dintr-un ofiter iesit de la Sibiu si cu scoala de drept pana-n 1990 (adica avea nevoie de un dosar super-comunist pentru Facultatea de Drept, toti stiu asta)?

Comentariile sunt închise.