ISIS, criza refugiaților și Marele Israel

George Soroș, finanțatorul Fundației pentru o societate deschisă, a publicat în septembrie 2015 un material în care recomanda Uniunii Europene cum trebuie să acționeze în problema refugiaților musulmani. Iată mai jos ce propune Soroș:

 1. UE trebuie să accepte cel puțin un milion de refugiați pe an pentru următorii cîțiva ani. Pentru a face față acestui influx masiv, UE trebuie să acorde statelor care îi vor găzdui pe aceștia cel puțin 15.000 de euro pe cap de refugiat pentru o perioadă de doi ani, bani pe care să-i obțină prin împrumuturi.
 2. UE trebuie să fie principală sursă de ajutoare financiară a Libanului, Iordanului și Turciei pentru ca aceste țări să-i poată susține pe cei patru milioane de refugiați aflați pe teritoriul lor. Conform lui Soroș, suma anuală necesară pentru acești refugiați este de 5.000 de euro pentru fiecare, adică un total de 20 de miliarde de euro pe an.
 3. UE ar trebui să creeze o agenție centrală pentru refugiați care să înlocuiască agențiile din fiecare stat membru.
 4. Trebuie create rute sigure pentru refugiați între țările de intrare în UE, Grecia și Italia, și țările de destinație pentru refugiați.
 5. Setul de standarde creat de UE pentru tratarea refugiaților vor trebui apoi aplicate la nivel global.
 6. Pentru a putea integra cei un milion de refugiați în Europa, va trebui să se implice și sectorul privat.

Mutarea unei mase mari de populație din Orientul Mijlociu duce automat la o depopulare a zonei. Doar Siria a pierdut aproximativ cinci milioane de locuitori în trei ani, între 2011 și 2014. Astfel, în 2014, populația Siriei număra 18 milioane de locuitori după ce în 2011 avea 23 de milioane. În ritmul acesta probabil că în 2015 au mai pierdut încă un milion. Dacă luăm în considerare că cei ce au părăsit Siria sau au pierit în război sînt tineri, situația devine și mai gravă.

Instrumentul prin care s-a ajuns la situația aceasta este ISIS, gruparea musulmană teroristă care controlează zone întinse din Siria și Irak. Am scris cu puțin timp în urmă care sînt originile terorismului islamic. Că SUA sînt aliații principali ai Israelului nu mai e un secret pentru nimeni.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că un procent important dintre evrei visează la crearea Marelui Israel. Partidul de guvernămînt din Israel, Likud, este promotorul acestui vis.

Mai jos găsiți o hartă cu zonele pe care le visează susținătorii Marelui Israel:

Regatul regelui David

Avînd în vedere cele prezentate mai sus, nu cred că trebuie să ne mirăm că trupe de elită israeline își riscă viața pentru a salva de la moarte luptători islamiști din Siria.

Apropo de asta, oare de ce nu cere Soroş statului Israel să preia și ei cîteva sute de mii de refugiați musulmani din Siria vecină? Poate pentru că interesul sioniștilor este de a depopula zona de arabi, nu de a-i păstra în regiune?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „ISIS, criza refugiaților și Marele Israel”

 1. Dumneavoastră confundați povestea biblică cu istoria reală a Orientului Apropiat, Regatul Unit al Judeii și Izraelului cu un imperiu… și statele vasale vremelnic cu teritoriu revendicat. Indiferent de manevrele Israelului actual și al susținătorilor lui realitate e ca guvernul și poporul evreu lupta în prezent doar pentru supraviețuire. .. si ei stiu asra si o recunosc …extinderea nici ca gluma proasta nu cred ca e inchipuita decât de puținii rătăcitori ai ai celor câteva facțiuni ultraortodoxe..

 2. Partidul de guvernamant din Israel, LIkud, este cel care a condus intre 1977 si 1981 retrocedarea peninsulei Sinai catre Egipt, in schimbul unui tratat de pace.
  UItati-va pe harta, este peninsula intre Israel si partea Africana a Egiptului, de 3 ori mai mare decat Israelul.
  Israelul a cedat teritorii importante si Iordaniei in 1994, contra unui tratat de pace.

  Poate ne explica autorul de unde ii vine fantezia cu „marele Israel”, cand Israelul cedeaza si cedeaza teritorii in speranta pentru pace?

  In al doilea rand, linisteste-te, d-l Marincu.

  Soros intr-adevar a cerut si cere Statului Israel sa preia cateva sute de mii de musulmani din Siria vecina. Seful opozitei Israeliene, Buji Herzog, a venit cu aceasi cerere.

  Asta nu inseamna ca poporul Israelului este gata sa se sinucida de dragul lui George Soros sau de dragul dumitale, d-le Marincu,

  Israelul este cat a 10-a parte din Romania, cam 23,000 km patrati, si inca jumatate din asta e desert.
  Populatie este 8 milioane, cam jumatate din din Romania?

  E plin de loc pentru „refugiati” musulmani, nu?

  Pai daca sunteti asa de doritor de musulmani, de ce nu ii aduceti, d-le Marincu la dumneavoastra in ograda? De ce nu aratati putina generozitate?

  Zau asa, scrieti o scrisoare lui Frau Merkel si ea imediat o sa deschida robinetul la canalizare si va va umple cu musulmani cat vreti, ca la nemti s-a adunat prisos de zoaie si sunt gata sa dea si la romani.

  De ce nu?

 3. Am citit articolele recomandate, d-le Marincu.

  Nu am nimic de adaugat sau de scazut.

  Trageti concluziile si dumneavoastra: Occidentul in general, si Romania in particular este pusa in fata acelorasi probleme ca si Israelul. Adversarii sunt aceiasi.

  Israelul si Romania, in ochii Musulmanilor sunt Dar-al-Harb, „Pamantul Razboiului”, bun de jefuit, pradat si pus sub stapanire.

  Exact precum au fost si pentru inaintasii lor, Otomanii.

  Daca nu ma credeti, ascultati pe sheikul lor, Mohammed Omar Bakri:

  https://www.youtube.com/watch?v=DKLaN8nCCVs

  Deosebirea e de nuanta si gradare: Israelul e puternic si le sta in coasta, Romania vine in randul doi, pe linga Spania, Italia si restul Balcanilor. Chestie de prioritati.

  Israelul este canarul din mina, care semnalizeaza pericolul.

  Daca insa cineva crede ca poate sacrifica Israelul si cu asta o sa satisfaca pofta bestiei Islamice, se inseala. Amarnic.

  La anu si la multi ani!

 4. Dumnezeu are un legamant cu Avraam si nu se va dezminti de el. Cu alte cuvinte, subscriu la cele spuse de Stefan.

Comentariile sunt închise.