Ted Cruz, omul în care poți avea încredere?

Cele mai mari șanse de a cîștiga nominalizarea și împlicit de a reprezenta dreapta americană în alegerile prezidențială din noiembrie le au Donald Trump și Ted Cruz. Sloganul de campanie al lui Ted Cruz este „TRUSTED„, adică „de încredere”.

Poate că așa este, nu-l cunosc personal așa că nu mă pot pronunța. Dar pot observa că nu are scrupule în a răspîndi neadevăruri. Prima oară s-a întîmplat chiar în ziua în care se vota în statul Iowa. Victima a fost Ben Carson, un candidat care s-a retras între timp din cursă, dar care la vremea respectivă avea susținere între aceeași alegători care îl susțineau și pe Ted Cruz, respectiv alegătorii evanghelici. Atunci tabăra lui Ted Cruz a răspîndit zvonul că Ben Carson se va retrage în curînd din cursă și că un vot acordat acestuia va fi practic un vot irosit.

Manevra i-a reușit, Ted Cruz ieșind pe locul I în Iowa. Ulterior Ted Cruz i-a cerut scuze public lui Ben Carson pentru neadevărurile răspîndite printre alegătorii din Iowa. Doar ca era prea tîrziu, Ted Cruz a rămas cu voturile, Ben Carson a trebuit să se mulțumească cu scuzele.

După ce l-a scos din joc pe Ben Carson, Ted Cruz și-a mutat atenția către Marco Rubio, folosind aceiași tactică de răspîndire de neadevăruri despre acesta cu scopul de a-l scoate din competiție.

Chiar înainte de alegerile din statul Nevada purtătorul de cuvînt al lui Ted Cruz a publicat un clip video din care reieșea că Marco Rubio ar fi spus că Biblia nu oferă prea multe soluții cînd, de fapt, Marco Rubio spusese exact contrariul, și anume că în Biblie se găsesc toate soluțiile. Ca și-n primul caz, Ted Cruz și-a cerut scuze dînd vina pe purtătorul său de cuvînt pe care l-a și concediat.

Ieri, adică marți, 8 martie 2016, s-au desfășurat alegerile în alte cîteva state americane printre care și Hawaii. Ted Cruz a apelat din nou la aceiași tactică ca și în cazul lui Ben Carson în Iowa. Campania sa a răspîndit zvonul că Marco Rubio e pe cale să se retragă din cursă și că un vot acordat acestuia e un vot irosit. Cînd Marco Rubio a protestat și a declarat că totul e o minciună și că nu are de gînd să se retragă, Ted Cruz și-a cerut din nou scuze și a dat vina pe voluntarii săi din Hawaii.

Eu înțeleg că într-o campanie electorală lupți împotriva celorlalți candidați pentru voturi, înțeleg că toți politicienii apelează la metode de luptă nu întotdeauna ortodoxe, dar nu înțeleg de ce Ted Cruz și-a ales ca slogan de campanie faptul că el este „de încredere”, adică „TRUSTED.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Ted Cruz, omul în care poți avea încredere?”

  1. Rafael Edward Cruz este, inainte de toate, un redutabil om politic. Daca la inceputul campaniei electorale nimeni nu ii dadea nicio sansa pentru nominalizarea republicana, fiind urat de colegii sai din senat si dispretuit de Establishment, acum are sanse mari sa il detroneze pe Donald Trump din pozitia de lider, fiind sustinut chiar de acelasi… Establishment. Cumva, a reusit sa manipuleze pe toata lumea. S-a pictat drept un om „anti-sistem”, cu toate ca are legaturi stranse cu Koch, Adelson , Icahn si alti multimiliardari care practic detin politica SUA. Si cat timp presa liberala este ocupata sa il improaste cu noroi pe Trump, fara prea mult succes, Cruz isi construieste incet-incet o baza solida de votanti, mai ales in sudul SUA. Si nu vreau sa intru in conspiratii, dar Bibi Netanyahu a declarat ca il sustine, iar Cruz este un fanatic pro-Israel…

  2. Chiar înainte de alegerile din statul Nevada purtătorul de cuvînt al lui Ted Cruz a publicat un clip video din care reieșea că Marco Rubio ar fi spus că Biblia nu oferă prea multe soluții cînd, de fapt, Marco Rubio spusese exact contrariul, și anume că în Biblie se găsesc toate soluțiile

    Imbecilitatea spusa de Rubio (in care nu crede nici Rubio, nefiind imbecil, doar ipocrit, ca toti americanii crestini, dealtfel) ar trebui sa-i serveasca lui Cruz, dupa nominalizare, pentru ca electoratul american obisnuit este mai pragmatic decat il banuiesc unii.

Comentariile sunt închise.