Marian Munteanu a dezvăluit pentru ce va lupta platforma civico-politică al cărei exponent este

Aseară, de la ora 21.00, Marian Munteanu, a avut o nouă intervenţie publică, de această dată la B1 Tv. El a furnizat informaţii suplimentare despre noua platforma civică şi politică pe care încearcă să o coaguleze, împreună cu un grup de lideri de ONG-uri.

Potrivit lui Marian Munteanu, această platformă urmează să reunească un număr important de ONG-uri şi de oameni neafiliaţi, pe trei categorii de drepturi, care astăzi, în România, sînt neglijate, încălcate sau abandonate: social-politice, patrimoniale şi identitare.

Pentru obţinerea, apărarea şi promovarea aceastor drepturi vor exista două tipuri de acţiuni: civică, printr-o coaliţie de ONG-uri, şi politică, prin intermediul unui partid politic.

Oamenii care vor fi desemnaţi pentru reprezentarea celor două structuri, civică şi politică, precum şi cei care vor fi propuşi pentru diferite funcţii şi demnităţi în stat vor trece printr-un riguros proces de selecţie pe criterii de integritate (integritate profesională, moral-etică şi de loialitate naţională – zona cea mai neglijată în ultimul sfert de secol, în opinia lui Munteanu).

Pe de altă parte, nu toţi cei care se vor implica în demersurile civice se vor regăsi şi în rîndurile partidului.

Obiectivul principal al acţiunii politice pe termen scurt este obţinerea unui număr semnificativ de locuri în Parlament, pentru determinarea a cel puţin trei efecte: 1. Măcar o parte dintre cei 60% dintre românii care nu se simt astăzi reprezentaţi în Parlament să fie reprezentaţi; 2. Percepţia publică asupra celei mai importante instituţii democratice să se schimbe în bine, în mod motivat, căci ar intra în Parlament oameni credibili şi dătători de speranţă; 3. Dezamăgirea şi revolta majorităţii românilor, sentimente absolut justificate după o lungă serie de păcăleli electorale, să fie înlocuite de o atitudine constructivă.

Cu alte cuvinte, noua platformă civico-politică, în numele căreia vorbeşte Marian Munteanu, vrea să înceapă schimbarea clasei politice şi implicit a felului în care se face politică în România.

Marian Munteanu consideră că am ajuns la un moment de cotitură, în care generaţia lui (o generaţie constituită nu neapărat sau nu doar pe criterii de vîrstă, cît în funcţie aspiraţii şi idealuri comune) trebuie să preia frîiele.

„În ultimii 26 de ani am avut, ca să folosesc o comparaţie din fotbal, trei selecţioneri naţionali: Iliescu, Constantinescu şi Băsescu. Rezultatele echipelor făcute de ei au fost nesatisfăcătoare. De fapt, am pierdut cam toate competiţiile şi am rămas doar cu golurile luate. Acum se află la Cotroceni d-l Klaus Iohannis, care nu participă, nu se bagă. Doamne-ajută!

Este timpul să facem noi selecţia şi să luăm noi deciziile. Nu putem să ne cheltuim viaţa desfăcînd nodul gordian, trebuie să-l tăiem” – a afirmat cel care a fost un simbol al manifestaţiilor civice maraton din Piaţa Universităţii, în 1990.

De asemenea, Marian Munteanu a atras atenţia că s-a terminat cu joaca şi chibiţeala şi că aceia care se vor implica în proiect trebuie să consimtă la o perfectă disciplină civică.

„Un exemplu excelent de disciplină civică este dat de Coaliţia pentru Familie. Cînd s-a propus scoaterea orei de religie din programa şcolară, s-a mobilizat, şi peste 90% dintre părinţi au cerut păstrarea religiei în şcoală. Cu 90% pro ora de religie, s-a încheiat dezbaterea. Acum, Coaliţia a strîns deja două, trei milioane de semnături pentru redefinirea familiei în Constituţie [ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie – n. red.] şi, pînă la sfîrşit, va aduna cinci, şase milioane, probabil. Asta da acţiune civică! Mă înclin în faţa celor care au muncit pentru asta…

Cred că, dacă vor răspunde propunerii mele cît mai mulţi dintre cei care fac deja ceva pentru România, chiar dacă nu o fac sub lumina reflectoarelor şi în mod spectaculos, se va arăta o enormă forţă, civilizată, paşnică, dar care va face diferenţa.”

În final, Marian Munteanu a promis că va reveni curînd cu numele platformei civice şi ale celor care se vor implica în organizarea şi reprezentarea ei. Pînă imediat după alegerile locale se va constitui şi partidul.

Puteţi urmări întreaga emisiune mai jos.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Marian Munteanu a dezvăluit pentru ce va lupta platforma civico-politică al cărei exponent este”

  1. jos palaria pentru Marian Munteanu. din pacate cea mai mare hiba a romanilor este ca nu au capacitatea de face diferenta intre un conducator adevarat si un tradator de tara. prea usor inghit momelile intinse de Mass Media aservita intereselor straine. Sper ca in cazul lui Marian Munteanu sa nu se aplice regula, iar pe fondul imensei dezamagiri produse de politicienii-infractori care au condus tara 26 de ani sa fie preferat de un numar considerabil de votanti. Doamne ajuta!

Comentariile sunt închise.