PNL a ales să piardă cu Cătălin Predoiu decât să câștige cu Marian Munteanu

Cu două săptămâni înainte de alegerile locale aflăm că, în Capitală, în cursa pentru postul de primar general, Gabriela Firea (PSD) conduce în preferințele electoratului cu 37,5%. Pe locurile următoare se clasează Nicușor Dan (USB) cu 19,5%, Cătălin Predoiu (PNL) cu 8,7% și Robert Turcescu (PMP) cu 8,5%.

Pentru Consiliul General, PNL este cotat cu 18,5% iar USB cu 16,2% din voturi. (HotNews)

Din acest sondaj de opinie cel mai șifonat iese Cătălin Predoiu, candidatul PNL. Nu doar că acesta este mult în urma Gabrielei Firea, fiind preferatul a doar 8,7% din alegători, dar este cu aproape 10% în urma scorului PNL (18,5%)!

În aceste condiții, cred că merită să ne amintim de un alt sondaj de opinie din urmă cu o lună când candidatul PNL era Marian Munteanu:

Rezultatele unui sondaj de opinie, realizat, la comanda unui partid, în perioada 19-20 Aprilie a.c., pe 1.126 de subiecți și avînd o marjă de eroare de 3%, îl dă cîștigător la Primăria Capitalei pe Marian Munteanu. În ambele variante: candidat PNL și independent. Astfel, dacă ar fi candidat din partea PNL, Munteanu ar fi obținut 38%, iar ca independent – 36%. Adversarii lui erau creditați astfel: Gabriela Firea – 32%, candidatul PNL (în situația candidaturii lui Marian Munteanu ca independent) – 16%, Nicușor Dan – 10%, Ciprian Ciucu – 3%.

Putem spune că PNL a ales să piardă cu Cătălin Predoiu decât să câștige cu Marian Munteanu. Vă mai amintiți de mesajele așa zișilor „analiști” și „lideri de opinie” care trăgeau semnalul de alarmă că electoratul „sofisticat” al PNL, „cosmopolit, tolerant și pro occidental” nu-l va vota pe Marian Munteanu? Se pare că doar conducerea PNL le-a auzit.

Singura variantă viabilă a „marelui” PNL este să-și retragă oficial candidatul, de facto Cătălin Predoiu s-a retras singur de vreme ce nu a găsit timpul necesar pentru a participa în urmă cu câteva zile la dezbaterea televizată alături de Gabriela Firea, Nicușor Dan și Robert Turcescu. Și dacă același lucru îl vor face și cei de la PMP poate că Bucureștiul mai are o șansă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „PNL a ales să piardă cu Cătălin Predoiu decât să câștige cu Marian Munteanu”

  1. Imbecilii si slugarnicii si-au taiat craca de sub ei. O merita! dl.predoiu va ramane doar ca un anonim nesarat si nimic mai mult. Un perdant prin vocatie si destin!

Comentariile sunt închise.