Remus Cernea e consecvent doar când e vorba de distrugerea religiei

Domnul deputat Remus Cernea scrie următoarele pe contul său de Facebook:

Senatul respinge dreptul copiilor la libertate religioasă!

Codul civil consfințește dreptul copiilor care au împlinit 14 ani dreptul de a-și alege singuri religia. Dar parlamentarii, pentru a nu supăra cumva biserica, refuză să pună în acord Legea învățământului cu Codul Civil, așa cum ar fi normal (s.m.), insistă în a perpetua abuzurile de ordin religios asupra copiilor.

Se referă la articolul 491 din Codul Civil:

Religia copilului

(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.

(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă.

Doar că același Cod Civil, la articolul 258, alineatul 4 precizează că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie„:

Familia

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

(2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.

(3) Statul este obligat să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, precum şi dezvoltarea şi consolidarea familiei.

(4) În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie.

Dar când e vorba de a pune în acord Constituția cu același Cod Civil în sensul de a se specifica foarte clar și în Constituție că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie„, așa cum ar fi normal, domnul deputat Remus Cernea se opune, calificându-i pe cei 3 milioane de semnatari ai petiției inițiată de Coaliția pentru Familie care cer acest lucru ca fiind homofobi.

Putem spune că domnul deputat Remus Cernea este consecvent doar când este vorba despre distrugerea religiei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Remus Cernea e consecvent doar când e vorba de distrugerea religiei”

 1. delfinul (ca doar este persoana si delfinul, nu ?) in discutie a fost sau nu a fost botezat ? Si, daca da, cind anume?

 2. Lamentarile sunt bune pana la un punct.

  Punrti-l la Psaltire, apelati la Acatist: Sf Mercutie, Sf Stelian, la Sfintii militari, Sfintii Martiri ai Inchisorilor,

  FAPTE NU VORBE !

  PS: Inainte ca Iulian apostatul sa fie impuns cu lancea de Sf Mare Mucenic Mercurie ( Iulian apostatul pregatea o noua prigoana antuicrestina) s-a rugat niste sfinti ca sa-l opreasca Dumnezeu sa-si puna in practica faradelegile. Si Dumnezeu le-a descoperit acelor sfinti ca apostatul nu se va intoarce din campania contra persilor…

 3. Va rog nu mai afisati poze cu sub-oameni si ne-oameni!
  Nu e singurul individ care poate starni mila daca nu il vedem; altfel produce greata…
  Nu gasesc putere sa ma rog la Dumnezeu sa il trezeasca din starea de posedare demonica in care se dovedeste a fi… cand ii vad figura specifica de rebel cu clar retard mental, sadism… nesimtit…

 4. Nimic nou sub soare! Sa-l lasam in plata Domnului! Va disparea din parlament pt ca nu cred sa fie foarte agreat de oameni cu ideile sale ciudate.

Comentariile sunt închise.