Observații de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio

Tocmai a început Olimpiada de Vară de la Rio. Ceremonia de deschidere a avut loc în miez de noapte pentru România și a avut ca temă centrală poluarea, a despăduririle și încălzirea globală. Cel puțin ipocrit din partea unei țări în care poluarea și despăduririle sunt la ordinea zilei, ambele contribuind decisiv la încălzirea globală.

 

O a doua temă a ceremoniei de deschidere a fost globalizarea, mesajul pe care au vrut să-l transmită organizatorii a fost că ar trebui să îmbrățișăm cu toții diversitatea, că toți suntem la fel indiferent de culoarea pielii, de religie sau de statut social. Asta din partea unei țări puternic divizate pe criterii etnice și de statut social.

favelas

Dar e mult mai simplu să pui în scenă un spectacol care să transmită un mesaj decât să faci ceva concret.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Observații de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio”

 1. Eu unul nu inteleg de ce Jocurile Olimpice se desfasoara in tari precum Grecia sau Brazilia, tari carora inainte de jocuri le lipsea complet infrastructura necesara unui eveniment de o asemenea anvergura. Pentru a o construi au cheltuit miliarde de dolari, cheltuiala care, cel putin in cazul Greciei a avut un efect ruinator asupra economiei. Nici Brazilia nu sta mai bine, dupa ce au construit stadioane in mijlocul junglei pt CM de fotbal 2014, pierzand o groaza de bani, acum vor si JO. Mai bine s-ar tine in SUA, Franta, Anglia, Germania, Rusia etc, unde deja exista infrastructura necesara si economia este dezvoltata…

 2. Ca sa imprastie paganisme si globalism, „da bine” sa se arunce momeala distractiilor” si a dezvoltarii turismului…. Se mai construieste ceva, nai vede lumea si altceva decat razboaie, perversitati si atentate, Adevarat, nu prea „castigi” ceva din gura cascata si timpul consumat…
  Politizarea, promovovarea homosexualilor (consumatori de si inchinatori la fecale, cultul idolatru al „pamantuluit” sint elemente de degradare morala, mentala sanitara si sociala.
  CU tot spectacolul care ne captiveaza atentia si chiar ne emotioneaza, nu trebuie sa facem abstractie de faptul ca „sportul” este folosit ca vehicul de proaganda si educare mincinoasa despre „competitivitate”, ca o necesitate de „realizare”, de „implinire”.
  Este si in acest caz o imbinare de „alb” si „negru”, iar distingerea este din ce in ce mai greu de facut.

 3. Haideti sa zicem si cate ceva de bine despre aceasta manifestare sportiva..
  Eu am gasit spectacolul de deschidere excelent realizat artistic, fara ostentatii tehnologice si mesaje sataniste, cum a fost cazul la Londra.
  Brazilia are probleme greu de solutionat, deocamdata. Daca noi, romanii, nu am fost capabili intr-o tara mica, sa impiedicam mutilarea padurilor si poluarea Dunarii, cum sa le cerem brazilienilor sa se opuna multinationalelor bulimice care au coplesit economia acestei tari bogate in resurse naturale si mana de lucru ieftina?!
  Este de apreciat propunerea lui Big Man, atata doar ca in cazul Frantei trebuie sa mai astepte omenirea pana isi pune la punct planul de israelinizare a securitatii, plan sustinut de toate vocile responsabile politic.http://www.cjfai.com/eventmaster/blog/2016/07/26/herve-morin-faut-israeliser-securite/ .
  Dupa parerea mea, omenirea va astepta mult si bine securizarea Frantei dupa modelul israelian, pentru motivul evident al imposibilitatii securizarii granitelor care-s „deschise vraiste”, dupa cum ar spune inspiratul Tudor Musatescu.

Comentariile sunt închise.