Curtea Constituțională: Amenzile de pandemie sînt ilegale, dar le veți plăti

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale amenzile date de autorități cetățenilor care nu au respectat restricțiile pe timpul stării de urgență. Amenzi care însă vor trebui contestate în instanță, unde se va invoca excepția de neconstituționalitate, pentru a fi anulate. Ceea ce ar înseamna sute de mii de procese, care ar putea aglomera instanțele de judecată, deja depășite de numărul de dosare. Cine își închipuie însă că atîția români vor avea resurse financiare, de timp și de răbdare ca să umble prin judecătorii? Probabil că majoritatea vor rămîne buni de plată. Pentru un abuz al Statului.

Avocatul Poporului s-a declarat dezamăgit de decizia CCR.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat recent că, de la începutul stării de urgenţă, au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 570 de milioane de lei (aproximativ 114 milioane de euro), pentru nerespectarea ordonanţelor militare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Curtea Constituțională: Amenzile de pandemie sînt ilegale, dar le veți plăti”

  1. În sfârșit o decizie cât de cât normală din partea statului… Ca să fi fost complet normală ar fi trebuit să se repare nedreptatea fără încurcătura de a mai apela la sistemul judiciar. 20000 lei o amendă ? … … …
    Dar având în vedere ce s-a întâmplat în ultima vreme această decizie e o adevărată mană cerească.

Comentariile sunt închise.