Libertatea de expresie în epoca corectitudinii politice

Îi știți, peste tot se dau de ceasul morții cu egalitatea în drepturi și cu libertatea de expresie. Asta până când egalitatea în drepturi sau libertatea de expresie nu se potrivesc cu definiția lor. Este vorba despre promotorii corectitudinii politice. Ultimul exemplu ne vine din statul american New Jersey.

Acești corifei ai libertății fac alergie la tot ce ține de Donald Trump, președintele SUA. Așa că au decis ca orice referire la Donald Trump să fie eliminată din albumele de sfârșit de an al unui liceu american. Pozele elevilor care au avut tupeul să poartă un tricou cu sloganul de campanie al lui Donald Trump au fost tăiate astfel încât să nu se mai vadă numele președintelui american.

In dreapta, mică, vedeți poza publicată în albumul de sfârșit de an

La fel, citatul ales de cea mai bună elevă din toate clasele a IX-a a fost pur și simplu scos din album doar pentru că era al lui Donald Trump. Iată și citatul care i-a făcut pe cenzori să aibă fibrilații:

I like thinking big, if you’re going to be thinking anything, you might as well think big. By Donald Trump.

adică:

Îmi place să-mi fac planuri mărețe, dacă tot îți faci planuri, de ce să nu fie mărețe? Donald Trump

Un citat al lui Franklin Delano Roosevelt este OK, doar citatele din Donald Trump nu sunt admise

Doar după intervenția părinților s-au gândit autoritățile școlare că, totuși, libertatea de expresie inclusă în Constituția SUA se aplică tuturor, nu doar adepților corectitudinii politice.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Libertatea de expresie în epoca corectitudinii politice”

  1. Un presedinte uman, n-au reusit sa-l slefuiasca. Se adauga un gen de noblete, s-ar putea sa avem de-a face cu un om mare.

  2. In mod normal elevilor nu trebuie sa li se permita sa faca politica (direct sau indirect) in institutiile de invatamant pe care le frecventeaza.
    In afara scolii, la iarba verde, langa gratarele cu hamburgheri si bere proasata, alaturi de familie si prieteni, pot transpira patriotic in tricouri imprimate cu chipul lui Trump sau Obama, dar la scoala, nu.
    Noi ce am spune daca am vedea portretele lui Liviu, Kelemen sau Iohannis pe pieptul liceenilor?

  3. ,,La scoala nu!,, asa populist suna de numa numa.Acolo invatam,part!nu avem timp pentru politica,part,copilul nu trebuie influientat in nici un fel,part.Parturi neomarxiste, inoculate subtil in mintea noastra.Pai fratilor,acolo este formarea,acolo trebuie sa fie lupta de a critica,provoca,informa si forma nu la manele ,iarba verde si micul nostru contrafacut!Aceasta este reactia genelor bune care se manifesta liber!Americani au avut doua obtiuni sa continue sa urineze in pantaloni, pentru ca la toaleta nu mai era semnul barbat si femeie sau sa voteze Trump,chiar sa vada (pe tricouri)in fata lor, acest nume ,curent care aduce normalitatea exorcizeaza constiintele lor.Cand pe tricourile romanilor vor aparea credinta si oamenii care o sustin este semn de bine.In rest ,Nu fa! ramane un rest.De ce?Hai sa vedem cum e mai bine suna altfel !

Comentariile sunt închise.