Darius Vîlcov, agentul lui Dromichete, nu a vrut la KGB

Politicianul român este… impersonal. El nu face, nu drege. Nu. El „s-a făcut, s-a cerut, s-a dorit, s-a zis…” Aşa se face că „s-a dorit” ca Vîlkov să fie „racolat de KGB”. Sigur, el avea vreo 10 anişori pe când mai exista KGB, dar ruşii ăştia au intuiţie: au simţit ei că Darius va umbla printre morminte cu lingourile lui Dromichete. Şi ce-au zis ei: să-l înşface.

Darius Vîlcov, consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, susține că, în anul 2015, i s-a propus, „pe linia Gușă-KGB”, să trădeze PSD și să fie premier. Fostul ministru infractor susține că au vruit unii să-l bage în KGB, dar el – nu şi nu! A vrut să rămână cu Liviu, cu Prostănacu, cu Dottttore!

„În 2015 aveam oferta de a trăda PSD, de a forma o echipă din PSD, să fiu numit prim-ministru al României într-o alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea. Mi-a fost făcută propunerea pe linia Gușă-KGB. Spun asta pentru că mi-a fost făcută de câtva ori la hotelul Majestic din Băneasa unde au fost de față Vasile Blaga, Cozmin Gușă și fostul membru CNA Valentin Jucan. Denise Rifai a fost de multe ori acolo, precum și Rareș Bogdan, Murad, patronul hotelului și Șerban Pop. Pe linia KGB se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, că știu de vizita de la Moscova din 2009 cu Mircea Geoană. S-a dorit să fiu racolat de KGB. Am refuzat. Domnul Gușă a încercat să mă racoleze pe mine”, a spus Darius Vâlcov într-un interviu acordat DCNews la Bogdan Chireeeac, cel mult lăudat de ambasadorul Federaţiei Ruse…

Agenturili l-au întrebat pe Darius dacă serviciile secrete rusești acționează ca prin lobodă în România, nu prin statele membre UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius a răspuns sibilinic: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă, au încercat să mă racoleze și pe mine”.
Şi au trăit într-o drujbă de familie, mergeau la picnic, îşi creşteau copiii şi nevestele împreună, dar drujba-i drujbă, slujba-i slujbă! Darius a preferat să rămână lângă Dromichete…

Darius susține că, după ce a refuzat, în 2014, prelungirea unui acord cu FMI, care, zice el, ar fi fost în detrimentul țării, Traian Băsescu i-ar fi trimis o scrisoare prin care îi cerea să-și dea demisia de la Ministerul Finanțelor și să ocupe funcția de vicepreședinte al Băncii Mondiale. Propunerea ar fi fost făcută cu o săptămână înainte de a fi arestat. Dar cum să mai umbli pe la Banca Mondială cu teşchereau de bani în punga de un leu printre morminte? Dacă nu e niciun cimitir pe-acolo, că ăia se ard după ce dau colţul, nu ortul, nici tablouri nu au?…

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Basescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, consilier, care mai departe a transmis prin domnul Mihai Nita, fost senator, actual deputat, o scrisoare prin care mi se cerea să-mi dau demisia de la Ministerul Finanţelor si să merg vicepreşedinte la Banca Mondială. Mi-a venit cu o săptămână inainte de a fi arestat. Am refuzat”, a afirmat Darius Vîlkov la DCNews.

E tot mai greu cu serviciile astea speciale. De unde să ştie Darius că gânditorul într-un peş Cozmin Guşă este agentul lui Vova? Dar Darius a simţit pericolul, mai ales că doamna dumisale tocmai afirma că marinelul Traian nu promovează o femeie „dacă nu vede chiloţeii”. Şi n-a mai vrut nici la Banca Mondială.
Curând va scrie tratate sub crucea patriarhală despre devoţiunea faţă de patrie…

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Viorel Patrichi

About Viorel Patrichi

Jurnalist, ultima carte publicată: Ochii şi urechile poporului. Convorbiri cu generalul Nicolae Pleşiţă (2001).