Darius Vîlcov, agentul lui Dromichete, nu a vrut la KGB

Politicianul român este… impersonal. El nu face, nu drege. Nu. El „s-a făcut, s-a cerut, s-a dorit, s-a zis…” Aşa se face că „s-a dorit” ca Vîlkov să fie „racolat de KGB”. Sigur, el avea vreo 10 anişori pe când mai exista KGB, dar ruşii ăştia au intuiţie: au simţit ei că Darius va umbla printre morminte cu lingourile lui Dromichete. Şi ce-au zis ei: să-l înşface.

Darius Vîlcov, consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, susține că, în anul 2015, i s-a propus, „pe linia Gușă-KGB”, să trădeze PSD și să fie premier. Fostul ministru infractor susține că au vruit unii să-l bage în KGB, dar el – nu şi nu! A vrut să rămână cu Liviu, cu Prostănacu, cu Dottttore!

„În 2015 aveam oferta de a trăda PSD, de a forma o echipă din PSD, să fiu numit prim-ministru al României într-o alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea. Mi-a fost făcută propunerea pe linia Gușă-KGB. Spun asta pentru că mi-a fost făcută de câtva ori la hotelul Majestic din Băneasa unde au fost de față Vasile Blaga, Cozmin Gușă și fostul membru CNA Valentin Jucan. Denise Rifai a fost de multe ori acolo, precum și Rareș Bogdan, Murad, patronul hotelului și Șerban Pop. Pe linia KGB se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, că știu de vizita de la Moscova din 2009 cu Mircea Geoană. S-a dorit să fiu racolat de KGB. Am refuzat. Domnul Gușă a încercat să mă racoleze pe mine”, a spus Darius Vâlcov într-un interviu acordat DCNews la Bogdan Chireeeac, cel mult lăudat de ambasadorul Federaţiei Ruse…

Agenturili l-au întrebat pe Darius dacă serviciile secrete rusești acționează ca prin lobodă în România, nu prin statele membre UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius a răspuns sibilinic: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă, au încercat să mă racoleze și pe mine”.
Şi au trăit într-o drujbă de familie, mergeau la picnic, îşi creşteau copiii şi nevestele împreună, dar drujba-i drujbă, slujba-i slujbă! Darius a preferat să rămână lângă Dromichete…

Darius susține că, după ce a refuzat, în 2014, prelungirea unui acord cu FMI, care, zice el, ar fi fost în detrimentul țării, Traian Băsescu i-ar fi trimis o scrisoare prin care îi cerea să-și dea demisia de la Ministerul Finanțelor și să ocupe funcția de vicepreședinte al Băncii Mondiale. Propunerea ar fi fost făcută cu o săptămână înainte de a fi arestat. Dar cum să mai umbli pe la Banca Mondială cu teşchereau de bani în punga de un leu printre morminte? Dacă nu e niciun cimitir pe-acolo, că ăia se ard după ce dau colţul, nu ortul, nici tablouri nu au?…

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Basescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, consilier, care mai departe a transmis prin domnul Mihai Nita, fost senator, actual deputat, o scrisoare prin care mi se cerea să-mi dau demisia de la Ministerul Finanţelor si să merg vicepreşedinte la Banca Mondială. Mi-a venit cu o săptămână inainte de a fi arestat. Am refuzat”, a afirmat Darius Vîlkov la DCNews.

E tot mai greu cu serviciile astea speciale. De unde să ştie Darius că gânditorul într-un peş Cozmin Guşă este agentul lui Vova? Dar Darius a simţit pericolul, mai ales că doamna dumisale tocmai afirma că marinelul Traian nu promovează o femeie „dacă nu vede chiloţeii”. Şi n-a mai vrut nici la Banca Mondială.
Curând va scrie tratate sub crucea patriarhală despre devoţiunea faţă de patrie…

Viorel Patrichi

About Viorel Patrichi

Jurnalist, ultima carte publicată: Ochii şi urechile poporului. Convorbiri cu generalul Nicolae Pleşiţă (2001).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost