Iohannis, Orban și Băsescu fac front comun împotriva Bisericii

Păcălicii ăștia de la guvernare au crezut că și-au umplut sacul de voturi prin concesia făcută Bisericii, de a o lăsa să împartă Lumină, fie și sub supravegherea poliției. Însă, în mod previzibil, au stîrnit furia stîngii radicale, criticile unor personaje toxice, care fac îndeobște jocuri antinaționale, precum Băsescu, și, de neașteptat pentru ei, nemulțumirea majorității creștinilor ortodocși, ca și a creștinilor de alte confesiuni – care s-au simțit discriminați. Și-atunci, schimbă foaia și belesc țapul ispășitor, pe bietul Vela. Acesta se apără: Iohannis și Orban au știut! Bineînțeles că au știut, doar nu făcea Vela de capul lui protocolul cu Biserica Ortodoxă Română.

În astfel de gesturi se vede calitatea umană a șefului statului și a liderului PNL.

Mai mult, Iohannis, în stilul binecunoscut, cu dinții strînși, transmite o amenințare: ”Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormîntări!”.

Vrea să spună că ne-a avertizat și că, dacă nu va fi ascultat, toți morții, indiferent de cauze, vor intra în statistici drept victime ale Covid – 19. Și să vezi atunci panică și măsuri de eliminare a oricărei libertăți.

Poziționarea lui Iohannis trebuie înțeleasă prin aceea că se pregătește pentru o funcție europeană înaltă. Nu mai poate avea un mandat de președinte al României și doar n-o să se întoarcă la Sibiu, tăindu-i iubitei soții bugetul pentru shoping și pofta de călătorii exotice. Ce nu pricepe el – și nu e de mirare, fiindcă îi pică foarte greu fisa mereu – este că UE de după pandemie nu va mai fi ce a fost și unul ca el nu mai este așa de ușor de vîrît în cărți ca altă dată, indiferent de susținerea cui se bucură.

Orban n-are nici un cuvînt de spus, fiind la cheremul lui Iohannis.

Nu știu ce-și imaginează că obține Traian Băsescu făcînd front comun cu Puterea. Altceva decît să-i fie conservați în poziții de secretari de stat și directori oamenii de partid. Nu e cam puțin pentru o trădare așa de mare?

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Iohannis, Orban și Băsescu fac front comun împotriva Bisericii”

  1. Acestea toate se intampla pentru ca nu am fost capabili sa construim cu discernamant o dreapta crestina puternica.
    Orgoliile, suspiciunea, interesale ,teama de a nu fi calomniati au macinat sistematic temelia unui edificiu menit sa coalizeze energii si principii necesare unei societati moderne, de esenta crestina.
    Iohannis ,Orban, Basescu nu ne pot deceptiona, dar Paleologu…
    Nu am pierdut pe mana lor posibilitatea de a ne redresa moral si economic ci, pe mana noastra.

Comentariile sunt închise.