O fotografie care reclamă demisia guvernului Orban

Fotografia cu premierul Orban și cîțiva miniștri la un pahar n-ar fi indignat pe nimeni, în mod normal, chiar dacă unii dintre participanți fumează într-un spațiu închis. Ea însă a stîrnit un val de reacții pentru că devoalează, în toată „splendoarea”, cacealmaua privind campania anti-Covid. Dacă ar fi crezut că există un pericol de moarte, guvernanții n-ar fi riscat să se expună nici măcar la întîlnirile dintre ei.

Acum poate că vor înțelege cum au fost manipulați și cei care ne-au acuzat de inconștiență și de jocuri filoruse pe noi, cei din A.U.R., care am cerut repornirea economiei țării încă din 13 aprilie, care am militat pentru redeschiderea bisericilor începînd cu o lună înainte de Paști și care am protestat în stradă, pe 15 – 17 mai, împotriva îngrădirii drepturilor și libertăților fundamentale. Sau poate că, înspăimântați de moarte și incapabili să judece, vor continua să-și păstreze masca pe figură și izolarea de lume încă multe luni de acum înainte, precum acei soldați japonezi care rămăseseră în tranșee mult timp după sfîrșirea celui de-al doilea război mondial, pentru că nu aflaseră de încheierea conflictului.

Într-o democrație consolidată, această fotografie ar fi fost de ajuns pentru căderea guvernului. La noi va mai face vîlvă două zile și apoi vor continua restricțiile neconstituționale și aberante dictate de acești farsori.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „O fotografie care reclamă demisia guvernului Orban”

Comentariile sunt închise.