Bisericile din statul american Illinois se pot deschide datorită acțiunilor a două biserici neoprotestante românești

La fel ca peste tot, ordinul inițial de carantină din statul american Illinois nu permitea ținerea slujbelor bisericești în prezența enoriașilor. Odată cu prelungirea carantinei și pentru luna mai, lucrurile s-au schimbat un pic, în sensul că se permitea prezența a maximum 10 enoriași la slujbe. Câteva biserici neoprotestante, între care și două românești, au ignorat ordinul guvernatorului democrat și au decis să permită prezența enoriașilor la slujbe în număr nelimitat.

Autoritățile locale au luat imediat contramăsuri. Inițial, pastorii au fost atenționați, apoi amendați și hărțuiți, fiind chiar citați la judecătorie pe motiv de disturbare a liniștii publice. Cu toate acestea n-au cedat. Când au fost amenințați că li se vor închide bisericile, aceștia s-au adresat Curții Supreme de Justiție a SUA, reclamând neconstituționalitatea ordinului guvernatorului.

Imediat guvernatorul democrat al statului Illinois, JB Pritker, a cedat și a venit cu noi reglementări, care se aplică tuturor bisericilor de pe cuprinsul statului. Astfel, deși recomandă în continuare participarea a maximum 10 enoriași la slujbe, așa cum era până acum, a venit cu precizări că în cazul în care acest lucru nu este posibil, se permite bisericilor primirea enoriașilor dar la maxim 25% din capacitate și nu mai mult de 100 de participanți.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost