Câteva sugestii pentru domnul Raed Arafat

Domnul Raed Arafat, luni seara, într-o intervenție la Digi TV:

”Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca și cazuri și poate lua o tendință de creștere dacă nu respectăm regulile.

Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile.

Propunerea experților a fost ora 14 magazinele (să fie închise-n.r.), 18 acasă.” (Hotnews)

Domnule Arafat, îmi permit să vă povestesc cum stau lucrurile în SUA: Majoritatea statelor americane nu au luat măsurile dictatoriale pe care le luați dumneavoastră în România nici măcar când era focar de infecții la nivel mondial. Autoritățile americane nu și-au permis să trateze oamenii ca pe animale, nu neapărat că nu ar fi vrut, mai degrabă nu au putut pentru că mulți dintre americani sunt oameni liberi și au protestat exact cum protestează acum europenii, inclusiv românii. Dar divaghez.

Deci, în America a fost obligatorie purtarea măștilor la intrarea în magazine și în spații închise, încă este dar nu peste tot. Odată ieșit afară, în natură, deja vorbim de recomandări. Adică se recomandă purtarea măștilor și se recomandă distanțarea socială.

Apropo de măști, ce credibilitate mai aveți dacă ministrul Sănătății nu o poartă? Sau ministrul Muncii. Păi ce exemplu dați omului de rând?

Școlile au fost și încă sunt închise în districtele controlate de stânga progresistă, școlile din districtele controlate de dreapta au rămas deschise. Iată că aproape se termină anul școlar. Bănuiesc că știți cine are de câștigat. Exact! Copiii care s-au dus la școală și care vor avea, de acum, avantajul unui an de pregătire în plus față de colegii lor care au fost forțați să facă școală online.

Magazinele. Nu știu cine a avut ideea creață de a închide magazinele la ora 18, dar, din ce ziceți, se pare că românii ar trebui să vă fie recunoscători, „experții” au recomandat închiderea acestora la ora 14. Serios? Care sunt „experții” ăia cu mintea creață? Eu nu-s „expert” dar consider că stau bine cu logica. Limitând orele de operare ale magazinelor alimentare veți reuși exact ceea ce clamați că vreți să evitați, adică răspândirea virusului prin crearea artificială de aglomerații. Vedeți mai jos de ce trebuie evitate aglomerațiile.

Închiderea în case după ora 20. Știți cumva că în weekend tocmai s-a trecut la ora de vară? Știți că la ora 20 e încă lumină afară? Știți cumva că aerul curat și mișcarea sunt recomandate de medici pentru prevenirea bolilor?

Iată ce spun specialiștii CDC din SUA despre cum se răspândește virusul acesta:

Epidemiologia SARS-CoV-2 indică faptul că majoritatea infecțiilor se răspândesc prin contact direct, nu prin aer

5 octombrie 2020

Bolile care se răspândesc în mod eficient prin intermediul transmisiei aeriene tind să aibă rate de atac ridicate deoarece pot ajunge rapid și infecta mulți oameni într-o perioadă scurtă de timp. Știm că o proporție semnificativă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 (estimată la 40-45%) sunt asimptomatice și că infecția poate fi răspândită de persoanele asimptomatice.

Astfel, dacă SARS-CoV-2 s-ar răspândi în principal prin transmiterea aeriană, cum e cazul virusului rujeolei, experții s-ar aștepta să fi observat o răspândire globală considerabil mai rapidă a infecției la începutul anului 2020 și procente mai mari de infecții anterioare. Datele disponibile indică faptul că SARS-CoV-2 s-a răspândit în principal prin transmiterea picăturilor respiratorii pe distanțe scurte (mai puțin de doi metri). Nu există dovezi ale răspândirii eficiente la persoane care păstrează distanța sau care intră într-un spațiu la câteva ore după ce o persoană infectată a fost acolo. (sursa)

În final îmi permit să vă întreb cum justificați închiderea oamenilor în case și înghesuirea acestora în magazine?

Iar dacă aveți timp, vă sugerez să citiți și materialul acesta. Veți vedea cât de eficiente sunt măsurile polițienești de carantină pe care le preferați.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Câteva sugestii pentru domnul Raed Arafat”

  1. Indiferent de ce informatii pertinente , analize informative , etc, ar fii depuse pe spatiul media , sau in alte institutii abilitate si mentionez ” acrediatate ” prin constitutie ” pentru verificarea acestei pandemii mondiale , sunt nule , deoarece , ” directiva ” este una singura , pandemia , este o afacere mondiala cu un conflict modial ” ascuns ” dar cu multe alte premise sociale , politice , economice , atat de moment cat si cu bataie lunga , este un test privind modul de reactie politic, social , si national al fiecarui stat , referitor la prima forma noua de ” conflict mondial ” , pandemia . Aici fiecare stat, intr-un prim experiment ” mondial ” de acest gen ( deoarece vor urma si altele ) , reactioneaza dupa , conducerea , pregatirea si influenta sa geopolitica , unii mai bine , altii mai prost .Vom vedea si noi peste cativa ani , unde ne incadram , dupa analiza finala mondiala . Deocamdata , fata de alte ” state indoctrinate si asa zis independente ” referitor la reactia populatie din ultimele zile fata de aceste state asa zis ” asezate ” , stam bine , Ramane de vazut ce se intampla in continuare . restul sunt doar povesti mediatice cu fel de fel de ” profitori ” ai momentului , ca in orice razboi . Pacat de victimele ” colaterale ” ale momentului populatia civila , si la propriu si la figurat.Dar logica militara nu are scrupule .

Comentariile sunt închise.