Mitropolitul Petru al Basarabiei, către întreaga suflare românească: Suntem împărțiți în diferite țări, dar UNIȚI prin credință, limbă, istorie și tradiție

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a transmis, duminică, un mesaj de sănătate, pace și prosperitate pentru întreaga suflare românească, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Hristos a Înviat! Așa cum, din anul 2015 încoace, ne-am obișnuit ca, în ultima duminică a lunii mai, să aniversăm Ziua Românilor de Pretutindeni, care în acest an coincide cu ziua de 31 mai 2021.

În acest sens, dorim să adresăm, din numele Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, toate urările Noastre de sănătate, pace și prosperitate, întregii suflări românești, oriunde s-ar afla.

Premizele istorice, politice și sociale ne-au împărțit astăzi, în diferite țări și continente, însă Credința, Limba, Istoria și Tradiția comună pe care o avem, este cea care ne adună, ne unește și ne definește ca un întreg Neam Românesc.

Biserica și-a arătat dintotdeauna grija față de poporul său astfel că, acest an 2021, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a declarat drept An omagial al Românilor din afara României, dorind să acorde, prin activitățile desfășurate, o atenție deosebită pentru românii plecați sau nevoiți să se afle în afara frontierei României, dar care, definesc împreună, un singur popor român.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, ca să binecuvinteze toată suflarea românească, cu binecuvântarea Sa cea Cerească și să păzească pe românii de pretutindeni în dragoste frățească, înțelegere reciprocă și multă înțelepciune”, a transmis ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost