Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de educație sexuală în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că este nevoie de educație sexuală în școli, declarația fiind făcută în contextul ultimelor dezbateri pe această temă.

Prezent joi seară la o emiune TV, ministrul Cîmpeanu a spus că „e o lipsă de educație sexuală atât în rândul părinților, cât și în rândul copiilor”.

„Am primit înainte să intru în emisiune un mesaj de la o învăţătoare din Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile în realitate în acel mediu în care mai toţi elevii pe care îi are dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, cu fraţii lor. (…)

Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, după cum am spus, strategia de educaţie parentală, lansată în anul 2018, era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci, este nevoie de educaţie sexuală”, a declarat, la postul B1 TV, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Context

Este nevoie de educație sexuală în școlile din România? Este suficientă educația sanitară? Este nevoie de acordul părinților? Sunt o parte din întrebările care au ajuns în atenția opiniei publice în ultima perioadă.

Partidele din coaliția de Guvernare- PNL, USR PLUS, UDMR- susținute de președintele Iohannis, se luptă pentru educație sexuală în școli, fără acordul părinților.

Pe de altă parte, partide precum AUR se opun categoric unei astfel de legi, susținând obligativitatea acordului părinților pentru o eventuală educație sanitară.

În România, discuția privind educația sexuală în școli se limitează, de cele mai multe ori, la argumentul privind mamele minore.

Însă, la nivel european, discuțiile sunt mult mai complexe, în ideea că această educație sexuală ascunde de fapt și o promovare a homosexualității.

În acest sens, în urmă cu câteva zile, Ungaria a interzis prin lege promovarea educației sexuale în școli.

Reacția Comisiei Europene nu a întârziat să apară, șefa CE, Ursula von der Leyen, declarând: Cred într-o Europă care îmbrăţişează diversitatea, nu într-o Europă care o ascunde copiilor noştri.

Așadar, ne întrebăm cât de oportună este educația sexuală în școlile din România, în contextul în care, la nivel UE,  prin această educație se dorește, inclusiv, promovarea „diversității”, după cum a declarat șefa CE, Ursula von der Leyen?

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de educație sexuală în școli”

Comentariile sunt închise.