Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost VANDALIZATĂ. Pe soclul statuii a fost vopsit steagul Ungariei

Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsită în culorile drapelului Ungariei, pe soclul statuii fiind scris scris „Trianon”, anunță Antena3.

Potrivit IPJ Covasna, polițiștii au fost sesizați sâmbătă cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite și mai multe inscripții.

„Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiți, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc”, a mai transmis Poliția Covasna.

Polițiștii din Covasna au deschis un dosar penal pentru distrugere după ce o parte din soclul statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsit în culorile drapelului Ungariei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost VANDALIZATĂ. Pe soclul statuii a fost vopsit steagul Ungariei”

  1. Pentru nepurtarea mastii s-au dat amenzi mari. Aici cand se batjocoreste un simbol al poporului roman ce se va intampla oare? Dupa cum arata dl istoric, acad. Constantin Barbu, imparatul Austriei la acea vreme il numea pe Mihai Viteazu Guvernator al Transilvaniei, al Moldovei si al Tarii Ungrovlahiei! Asa ca Trianonul nu a facut nici o inventie, doar a confirmat istoria si nu ar strica sa ne uitam cum era granita de vest a Romaniei stipulata in acest tratat Dar cand vçietuiesti in mijlocul unui popor roman care te primeste cu blandete si locuiesti pe ruinele a zeci de cetati dacice si te comporti cu marsavie nu esti decat sarpele strans la san. Aceasta e o problema de mediu adevarata, care polueaza sufletele si viata noastra si nu de azi de ieri, incomparabil mai grava decat niste plastice aruncate la voia intamplarii!

Comentariile sunt închise.