Steagurile LGBT aduse de suporterii olandezi la Budapesta, confiscate de polițiști

Înainte de meciul de duminică cu Cehia, susținut la Budapesta, suporterii olandezi au venit pregătiți să susțină nu doar echipa de fotbal, ci și comunitatea homosexualilor, însă steagurile curcubeu au fost confiscate de polițiști unguri la intrarea pe stadion.

Steagurile LGBT aduse de suporterii olandezi la Budapesta au fost confiscate de polițiști, a anunțat De Telegraaf, citat de DigiSport.

Suporterii olandezi intenționau, prin afișarea steagurilor curcubeu, să-și exprime susținerea față de comunitatea homosexualilor, în contextul discuțiilor generate de legea dată de Ungaria privind intezicerea promovării homosexualității în rândul minorilor.

Ca o ironie, duminică seara, Olanda a fost învinsă de Cehia și eliminată de la EURO 2020 chiar la Budapesta, după câteva zile după ce premierul olandez invita Ungaria să părăsească UE, dacă nu renunță la legea privind homosexualitatea.

Totodată, și președintele Cehiei, Milos Zeman, și-a exprimat, într-un interviu televizat , punctul de vedere privind legea dată de Ungaria:

„Persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, a declarat duminică, într-un interviu televizat, preşedintele Cehiei, Milos Zeman, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Reamintim că Ungaria a fost pusă la zid de liderii europeni, pentru legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

Premierul olandez, Mark Rutte, l-a întrebat pe premierul Ungariei Viktor Orban de ce nu părăsește UE dacă nu intenționează să respecte„ valorile fundamentale ale acesteia”.

În replică, Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT.

„Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Ungaria a adoptat, recent, o lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost