35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua București. Monetăria Statului lansează o emisiune medalistică

Monetăria Statului lansează pe piață, miercuri, 7 iulie, emisiunea medalistică aniversară „35 de ani de la Câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua București”.

Evenimentul va avea loc cu prilejul inaugurării noului stadion Steaua și a ceremoniei de sărbătorire a „eroilor de la Sevilla”, a anunțat, pe site-ul oficial, Monetăria Statului.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

* Material: Argint 999‰ – Diametru: 50 mm – Greutate: 47 grame – Calitate: proof

Tiraj fix: 110 bucăți

* Material: Aliaj de cupru – Diametru: 50 mm – Calitate: proof

Tiraj fix: 240 bucăți

În 1986, la Sevilla, pe pământ spaniol, fotbaliștii români învingeau una din cele mai bune echipe ale continentului, F.C. Barcelona, campioana țării iberice, cu scorul de 2-0 la lovituri de departajare, devenind prima echipă din Europa de Sud-Est care a câștigat trofeul suprem al celei mai importante competiții inter-cluburi de pe continent.

Loteria loviturilor de departajare, din punctul de pedeapsă, a înregistrat un record mondial. Portarul Stelei, Helmut Duckadam, a reușit să apere cele patru penalty-uri consecutive executate de catalani

„Apără Duckadam! Am câştigat Cupa! Cupa Campionilor Europeni e la Bucureşti!”, striga Teoharie Coca Cosma în memorabila zi de 7 mai 1986.

Lotul folosit de antrenorii Emeric Ienei și Anghel Iordănescu, în campania Cupa Campionilor Europeni, i-a inclus pe următorii: Helmut Duckadam, Dumitru Stângaciu, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu, Anton Weissenbacher, Lucian Bălan, Gavril Balint, Ladislau Bölöni, Mihail Majearu, Constantin Pistol, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă și Marin Radu II.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost