AUR, de partea medicilor: Nu trebuie hăituiți și presați să se vaccineze, ci respectați și lăsați să își exercite meseria. Ministrul Mihăilă să renunțe la măsurile abuzive

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține poziția sindicatelor din domediul sănătății care solicită ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă (USR PLUS), să revină asupra deciziei ca personalul medical să plătească testul Covid, a anunțat partidul prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, mai multe sindicate din domeniul sănătății au solicitat ministrului Ioana Mihăilă să revină asupra deciziei ca personalul medical să plătească testul Covid.

„AUR susține poziția sindicatelor de resort și cere ministrului USsR-ist al Sănătății să renunțe la această măsură abuzivă, înainte ca ea să intre în vigoare și să ajungă, previzibil, să fie anulată în instanță.

Medicii din România nu trebuie hăituiți și presați să se vaccineze, ci respectați și lăsați să își exercite meseria cu conștiință și demnitate”, se precizează în comunicatul transmis de AUR.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a solicitat tuturor instituţiilor statului să înceteze abuzurile asupra lucrătorilor din sănătate care au dobândit imunitate în urma infectării cu coronavirus.

Autorităţile comit un abuz atunci când obligă lucrătorii din sănătate care sunt imunizaţi să se testeze periodic pe cheltuiala lor, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.

„Abuzul îl constituie declarațiile oficiale și prevederile Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 02.07.2021. După ce de-a lungul întregii pandemii COVID-19 INSP-ul și responsabilii de coordonarea acțiunilor împotriva pandemiei din Guvern au ratat evidența corectă a profesioniștilor din sănătate infectați, a celor decedați și a celor vaccinați, acum aceste instituții devin sursa unui abuz la adresa acestei categorii de lucrători”, se precizează în comunicatul sindicatului.

Totodată, în comunicatul de presă se precizează poziția sindicatului față de vaccinare.

„Federația „Solidaritatea Sanitară” sprijină vaccinarea lucrătorilor din sănătate. Nu sprijinim însă utilizarea cu orice preț a vaccinurilor. Vaccinarea este soluția corectă pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește”, se menționează în comunicatul transmis de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost