Aproape 70% din cifra de afaceri estimată de Romgaz pe 2022, în buzunarele statului român

Partea statului din cifra de afaceri a companiei Romgaz se va ridica la 70%, de 5 ori mai mare decât profitul net estimat de companie pentru 2022, notează Profitul.ro, într-o analiză în care demonstrează că statul român este principalul câștigător al majorării prețului gazelor.

Nu mai puțin de 60% din cifra de afaceri estimată de principalul producător de gaze autohton, Romgaz, pentru 2022 va intra direct în buzunarele statului român prin impozite, taxe și vărsăminte asimilate, potrivit bugetului companiei pe acest an.

Potrivit sursei citate, suma pe care o va încasa statul român din acestea, 7,4 miliarde lei, va fi de 4 ori peste profitul net estimat de companie pentru acest an, de 1,73 miliarde lei, profit care va ajunge și el majoritar în aceleași conturi ale statului român, care a impus o rată de distribuire a dividendelor de 90% (cu posibilitatea unor excepții de 50%).

Dacă adăugăm și încasările din impozitul pe profit și dividendele, rezultă că partea statului din cifra de afaceri a companiei se va ridica la 70%, de 5 ori mai mare decât profitul net estimat de companie pentru 2022.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Aproape 70% din cifra de afaceri estimată de Romgaz pe 2022, în buzunarele statului român”

Comentariile sunt închise.