G4Media și falsurile

AUR a publicat pe pagina sa oficială de pe Facebook următoarele:

Cât de toxici sunt cei de la G4Media nu știu, dar știu că propagă informații false.

Să vedem ce scrie chiar Dan Tăpălagă în răspunsul său:

Într-o singură oră, postarea a strâns sute de comentarii. Cum era de așteptat, cei mai mulți susținători AUR cred că toată presa este vândută politicienilor, cumpărată de partide și că acționează la cheremul lor. Comentatorii AUR mai scriu că toate televiziunile și publicațiile online mint, cu excepția România TV, un post ”cu știri adevărate”, care le inspiră ”încredere”. (G4Media)

Dar iată ce comentarii am găsit, fără să mă străduiesc, la postarea AUR:

Adică: B1TV, Antena 3, România TV, Realitatea Plus etc. Ba chiar România TV e considerată a fi „cea mai toxică televiziune și Ciutacu un jeg” de unul dintre cei ce au comentat. Deci afirmația lui Tăpălagă cum că postul TV România TV e singurul considerat a fi „cu știri adevărate care le inspiră încredere” de comentatorii AUR e falsă.

Un pic mai departe, în textul lui Tăpălagă, găsim următorul paragraf:

Ce constat însă este lașitatea extremă a lui George Simion și Claudiu Târziu, frica de a se privi în oglindă și de a-și asuma identitatea fascistă, extremistă și legionară. De pildă, postarea despre G4 apare pe pagina de FB a partidului AUR, nici Simion, nici Târziu n-au curajul să răspândească ei mesajul, stau ascunși în spate lui. Afirmația despre Holocaust că reprezintă o ”temă minoră” a fost plasată tot într-un comunicat al partidului.

Eu credeam că progresiștii sunt așa cum se consideră ei, adică mult mai educați și mult mai inteligenți decât noi, dar m-am convins demult că nu e cazul.

Lașitate extremă, lipsă de curaj, stau ascunși în spate pentru că nu-l distribuie? Oare Tăpălagă chiar nu ia în calcul faptul că poate cei doi nu se identifică cu mesajul respectiv?

Apoi spune că AUR a calificat Holocaustul ca fiind o temă minoră într-un comunicat al partidului. Iată paragraful respectiv:

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Mie mi se pare că orice român cu o cunoaștere medie a limbii române înțelege că educația sexuală este considerată a fi o temă minoră, iar istoria Holocaustului o temă care poate face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente. Iar dacă o persoană cu o cunoaștere medie a limbii române nu are probleme în a înțelege textul de mai sus, mă îndoiesc că ar avea probleme Tăpălagă. Mai multe detalii găsiți aici.

Oare se încadrează cele de mai sus la falsuri propagate de G4Media? Eu zic că da.

Și nu sunt singurele falsuri. În urmă cu câteva zile au publicat un material preluat de pe contul de Facebook al lui Octavian Jurma, cavalerul Apocalipsei COVID. Materialul e intitulat „Octavian Jurma: Omicron este pentru copii şi tineri o varianta mai periculoasă decât Delta” și e complet fals de la cap la coadă. Mai multe detalii găsiți aici.

Deci pot spune că G4Media propagă falsuri? Eu zic că da. Și nu cred că aș exagera prea mult dacă aș considera materialul lui Octavian Jurma, care e clar fals, a fi și toxic, având în vedere că e vorba de copii.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „G4Media și falsurile”

Comentariile sunt închise.