Pfizer solicită autorizarea vaccinului anti-covid pentru copiii cu vârste de peste 6 LUNI. Informații șocante despre experimentele făcute pe copii

Grupul farmaceutic Pfizer şi partenerul său german BioNTech se pregătesc să solicite autorităţilor sanitare americane să autorizeze vaccinul lor anti-covid pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani, a anunțat, luni, presa din Statele Unite.

Cu această ocazie, în presă au ajuns detalii referitoare la testele făcute de Pfizer direct pe copii.

Astfel, potrivit AFP, citată de Agerpres, în cadrul testelor clinice, gigantul farmaceutic american a ales un dozaj de 3 micrograme/ injecţie pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani.

Potrivit sursei citate, Pfizer a recunoscut că la copiii cu vârste cuprinse între 2 – 5 ani un dozaj de 10 micrograme a provocat mai multe episoade de febră decât în grupele de vârstă mai mari, determinând compania să aleagă un dozaj mai puţin concentrat. Însă după două injecţii de 3 micrograme, răspunsul imunitar s-a dovedit a fi mai puţin bun, decât cel oferit adolescenţilor şi tinerilor adulţi de vaccinul clasic dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

„Ştim că două doze nu sunt suficiente şi înţelegem acest lucru. Ideea este să începem examinarea datelor oferite de cele două doze. Dacă datele confirmă cererea de autorizare, putem să începem să îi vaccinăm pe copii cu primele doze, mult mai devreme decât dacă nu am face nimic şi am aştepta să sosească datele pentru cea de-a treia doză„, a declarat pentru The Washington Post o sursă familiarizată cu acest dosar.

Ulterior, „în urma datelor dezamăgitoare obţinute după cele două doze”, Pfizer a decis să modifice protocolul studiilor clinice pentru a include şi treia doză, administrată „la cel puţin două luni după cea de-a doua”, în condiţiile în care primele două doze sunt administrate la distanţă de trei săptămâni una de cealaltă, notează sursa citată.

Știri pe acest subiect:

Vaccinarea bebelușilor, în linie dreaptă! Anunțul companiei Pfizer pentru categoria de vârstă 6 luni- 5 ani

Mii de copii, cobai pentru companiile producătoare de vaccinuri anti-covid

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani în România! Anunțul CNCAV

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost