Hunter Biden a ajutat la obținerea de milioane de dolari pentru finanțarea programului militar de cercetări biotehnologice din Ucraina

În cursul zilei de joi, 24 martie 2022, autoritățile de la Moscova au declarat că Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, actualul președinte al SUA, a ajutat la finanțarea unui program de cercetare a „armelor biologice” militare americane în Ucraina.

Diagrama prezentată de Ministerul Apărării din Rusia care arată legăturile dintre Hunter Biden, George Soros, Partidul Democrat din SUA și laboratoarele de cercetări biologice din Ucraina

Comandantul Forțelor Ruse de Protecție Nucleară, Biologică și Chimică, a susținut că există o „schemă de interacțiune între agențiile guvernamentale americane și laboratoarele biologice ucrainene” și a subliniat că au avut loc „finanțarea unor astfel de activități de către structuri apropiate actualei conduceri a SUA, în special fondul de investiții Rosemont Seneca, care este condus de Hunter Biden”.

Serviciile de informații susțin că acuzațiile liderului militar rus sunt doar propagandă pentru a justifica invadarea Ucrainei de către președintele Vladimir Putin și a semăna discordie în SUA.

Dar emailurile recuperate din laptopul lui Hunter Biden, abandonat la un atelier de reparații de calculatoare,  arată că acesta a ajutat la obținerea de milioane de dolari pentru Metabiota, un contractant al Departamentului de Apărare specializat în cercetarea bolilor care pot deveni pandemii și care ar putea fi folosite ca arme biologice.

De asemenea, el i-a pus în legătură pe cei de la Metabiota cu Burisma, firma ucraineană de exploatare a gazelor care l-a angajat pe Hunter Biden pe un salariu lunar de 50.000$, pentru un „proiect științific” care implică laboratoare cu un nivel ridicat de biosecuritate din Ucraina.

Și, deși Metabiota este aparent o companie de cercetări medicale, vicepreședintele său i-a trimis un e-mail lui Hunter în 2014, descriind modul în care aceștia ar putea „ajuta la obținerea independenței culturale și economice a Ucrainei față de Rusia” – un obiectiv neobișnuit pentru o firmă de biotehnologie.

Emailurile și datele privind contractele de apărare analizate de DailyMail.com sugerează că Hunter Biden a avut un rol proeminent în a se asigura că Metabiota a putut să își desfășoare cercetareările medicale asupra agenților patogeni la doar câteva sute de mile de granița cu Rusia.

Proiectul s-a transformat într-o problemă de securitate națională pentru Ucraina, când forțele ruse au invadat țara luna trecută.

Metabiota a lucrat în Ucraina pentru Black & Veatch, un contractant american al Departamentului Apărării din SUA cu legături strânse cu agențiile de informații militare, care au construit laboratoare securizate în Ucraina care analizau bolile cu mortalitate ridicată și armele biologice.

La începutul acestei luni, oficialii americani au avertizat Congresul SUA că „forțele ruse ar putea căuta să preia controlul” asupra acestor „facilități de cercetare biologică”, stârnind temeri că agenții patogeni mortali și chiar modificați ar putea cădea în mâinile Rusiei.

Hunter Biden și colegii săi de la firma sa de investiții Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) se ocupau în mod obișnuit cu strângerea de capital pentru companiile de tehnologie, în speranța că acestea se vor dezvolta și investițiile inițiale îi vor îmbogății.

Metabiota a fost una dintre aceste firme. Emailurile dintre Hunter Biden și colegii săi arată că aceștia discutau despre modul în care monitorizarea datelor medicale ar putea deveni un instrument esențial pentru guverne și companii în detectarea focarelor de boli infecțioase.

Fiul președintelui și colegii săi au investit 500.000 de dolari în Metabiota prin firma lor, Rosemont Seneca Technology Partners. Pe lângă investiția lor directă, aceștia au mai strâns câteva milioane de dolari de la alte firme mari de investiții, inclusiv Goldman Sachs.

Dar emailurile arată că Hunter a fost implicat în mod deosebit în operațiunile Metabiota în Ucraina.

Pentru a convinge investitorii, Hunter Biden a susținut nu numai că firma sa a organizat finanțarea, ci și că în cazul Metabiota s-a ocupat să „obțină clienți noi”, inclusiv „agenții guvernamentale”.

Hunter Biden a discutat cu partenerul său de afaceri, Eric Schwerin, chiar despre subînchirierea spațiului de birouri pentru Metabiota în aprilie 2014, arată emailurile lor.

În acea lună, vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris lui Hunter un memoriu în care sublinia modul în care firma sa ar putea ajuta la „afirmarea independenței culturale și economice a Ucrainei față de Rusia”.

Îți mulțumesc foarte mult pentru că ți-ai făcut timp pentru a te întâlni marți cu Kathy [Dimeo, director Metabiota] și cu mine. Ne-a făcut foarte mare plăcere discuția noastră”, a scris Guttieri. „Așa cum am promis, am pregătit nota atașată, care oferă o privire de ansamblu asupra Metabiota, angajamentul nostru în Ucraina și cum ne putem valorifica echipa, rețelele și conceptele pentru a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea continuă în lumea occidentală”.

Fostul ofițer CIA Sam Faddis, care a analizat emailurile recuperate din laptopul lui Hunter Biden, a declarat pentru DailyMail.com că oferta de a ajuta la afirmarea independenței Ucrainei este una ciudată pentru un director al unei firme de biotehnologie. „Se ridică întrebarea, care este scopul real al acestei aventuri? Este foarte ciudat”, a spus el.

Guttieri a avut un rol principal în operațiunile Metabiota în Ucraina, întâlnindu-se cu alți directori ai companiei și cu oficiali militari americani și ucraineni în octombrie 2016 pentru a discuta despre „cooperarea în supravegherea și prevenirea bolilor infecțioase deosebit de periculoase, inclusiv a bolilor zoonotice în Ucraina și țările învecinate”, potrivit unui Raport din 2016 al Centrului de Știință și Tehnologie din Ucraina.

La acea vreme, Hunter Biden era membru al Consiliului de Administrație al companiei ucrainene de gaze Burisma, deținută de fostul oficial guvernamental Mikolay Zlochevsky, miliardar bănuit de corupție.

La patru zile după emailul lui Guttieri din aprilie 2014, directorul executiv al Burisma, Vadym Pozharskyi, i-a scris lui Hunter Biden, fiul vicepreședintelui de atunci al SUA, despre lansarea unui „proiect științific” care implica Burisma și Metabiota în Ucraina.

Iată câteva puncte inițiale de discutat în scopul analizării potențialului acestui proiect, „Science Ukraine”, așa cum l-ați numit”, a scris Pozharskyi.

„1. După cum am înțeles, Metabiota este subcontractor al B&V [Black & Veatch], contactorul principal al Departamentului Apărării al SUA”.

„2. Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina? E interesată de un potențial partener neguvernamental din Kiev? S-au reluat legăturile cu ministerele respective din Ucraina și  s-a restabilit finanțarea de la B&V? Sau caută un parteneriat în gestionarea proiectelor în Ucraina, PR cu instituțiile guvernamentale de aici, finanțarea proiectelor?

Fostul ofițer CIA Sam Faddis a declarat pentru DailyMail.com că încercarea Metabiota de a forma un parteneriat cu Burisma este îngrijorătoare și greu de înțeles.

„Tatăl său era vicepreședintele Statelor Unite și responsabil de relațiile cu Ucraina. În același timp Hunter Biden nu numai că făcea parte din consiliul de administrație al unei firme de gaze ucrainene suspecte, dar i-a și pus în legătură cu o companie care lucrează în domeniul armelor biologice?”

„Este o încercare evidentă a propagandei ruse de a profita de acest lucru. Dar asta nu schimbă faptul că pare să existe ceva care trebuie explorat aici.

Poziția Departamentului Apărării al SUA este că nu există nimic nefast aici, că este vorba de cercetari medicale care să permită detectarea timpurie a unei eventuale pandemii. Nu putem fi siguri că asta a fost tot ce s-a întâmplat.”

„Dar semnele de întrebare rămân: de ce se află Hunter Biden în mijlocul tuturor acestor lucruri? De ce se află fiul dezonorat al vicepreședintelui în centrul acestor lucruri – tipul dependent de cocaină și fără nici un fel de calități?”

Pozharsky a scris în emailul său către Hunter că a mai întâlnit astfel de proiecte de cercetare biologică în fostul său loc de muncă ca oficial al guvernului ucrainean și a susținut că Black & Veatch a lucrat la „proiecte similare” ca și contractul propus pentru Metabiota.

Documentele privind cheltuielile guvernamentale arată că Departamentul Apărării al SUA a acordat un contract de 18,4 milioane de dolari companiei Metabiota între februarie 2014 și noiembrie 2016, cu 307.091 de dolari alocați pentru „proiectele de cercetare din Ucraina”.

Agenția de Apărare pentru Reducerea Amenințărilor din SUA (DTRA) a angajat firma Black & Veatch să construiască un laborator de Nivelul 3 de Siguranță Biologică în Odesa, Ucraina, în 2010, care „a furnizat echipamente și instruire pentru a identifica în mod eficient și sigur agenții patogeni deosebit de periculoși”, potrivit unui comunicat de presă de la acea vreme al companiei.

Astfel de laboratoare sunt folosite pentru „studiul agenților infecțioși sau a toxinelor care pot fi transmise prin aer și pot cauza infecții potențial letale”, spune Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA.

Black & Veatch a primit încă un contract pe cinci ani de 85 de milioane de dolari în 2012.

O altă dovadă a legăturilor strânse dintre Metabiota și Departamentul Apărării al SUA este faptul că partenerul de afaceri al lui Hunter Biden, Rob Walker, a spus că „a apelat la un prieten care să intervină discret la Departamentul Apărării”, pentru a dovedi buna credința a companiei în fața potențialilor investitori Goldman Sachs și Morgan Stanley în octombrie 2014.

RSTP era o subsidiară a Rosemont Capital, o companie de investiții fondată de Hunter Biden și fiul vitreg al fostului secretar de stat John Kerry, Chris Heinz, în 2009.

Metabiota are, de asemenea, legături strânse cu Institutul de Virologie din Wuhan (IVW), suspectat a fi sursa focarului de COVID-19.

IVW a fost un laborator important în cercetările controversate privind modificări care pot crea viruși super-puternici.

Oamenii de știință chinezi au desfășurat cercetări cu privire la coronavirusuri la IVW, lucrând alături de o organizație susținută de SUA, EcoHealth Alliance, a cărei activitate de cercetare a coronavirusurilor a fost criticată intens odată cu declanșarea pandemiei COVID-19.

Cercetătorii de la institutul Wuhan, Metabiota și EcoHealth Alliance au publicat împreună un studiu în 2014 privind bolile infecțioase ale liliecilor din China în care se spune că testele au fost efectuate la IVW.

Shi Zhengli, directoarea Centrului pentru Boli Infecțioase Emergente din cadrul IVW, supranumită „doamna liliecilor” pentru rolul său central în cercetarea în laborator a coronavirusurilor liliecilor, a contribuit la lucrare.

Metabiota este partener oficial al EcoHealth Alliance începând din 2014, potrivit site-ului său.

Sursa: Daily Mail

Pe același subiect:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Hunter Biden a ajutat la obținerea de milioane de dolari pentru finanțarea programului militar de cercetări biotehnologice din Ucraina”

  1. Pentru o lume mai informata , nu este ceva nou , a fost ” dealerul ” , ajutorului american militar din, 2014 , PENTRU UKRAINA SI SE SPUNE PE ” SURSE ” CA ESTE CEL CARE L-A PROMOVAT PE ZELENSKI PRIN LOVITURA DE STAT ” DEMOCRATICA ” NUMITA MAIDAN , CA IN ROMANIA IN 89 . DAR SE PARE CA ” TATAL ” ASIGURA VIIUTORUL FIULUI LA URMATOARELE ALEGERI PRESIDENTIALE SUA , PRIN VIITOARE SPONZORIZARI SI VOTURI DE LA FERMIERII AMERICANI SI MULTINATIONALELE DE EXPORT GAZ , AMERICANE , ACUM SUA VA FII PE PRIMUL LOC LA EXPORTUL DE CEREALE DUPA LOCUL 3 , PRIN ELIMINAREA RUSIEI SI UKRAINEI . ” TOT PE SURSE” CONFIRMATE CHIAR DE BIDEN LA PRMUL LOC EXPORT GAZE SI CEREALE USA PENTRU E,C PRIN ELIMAREA RUSIEI SI UKRAINEI. . DA ROMANULUI MINTEA CEA DE PE URMA .

Comentariile sunt închise.