Autoritățile bulgare au ANULAT evacuarea unor instituții românești din Vidin. Anunțul senatorului Claudiu Târziu (AUR)

Autoritățile bulgare au anulat evacuarea minorității românești din sediul Asociației și Bibliotecii românești „Albotina” din regiunea Vidin, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României.

„Vocea noastră a fost auzită! Evacuarea minorității românești din sediul asociației și Bibliotecii românești „Albotina” a fost anulată. Mulțumesc eforturilor ambasadei și sînt recunoscător autorităților bulgare care au reacționat prompt”, a anunțat senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu, a semnalat, joi, situația dramatică cu care se confruntă românii din Bulgaria, în contextul în care autoritățile bulgare vor să scoată în stradă o casă de cultură și o bibliotecă românească din regiunea Vidin.

„Am luat atitudine oficială față de ordinul abuziv și voluntarist al primarului orașului Vidin de evacuare forțată a Asociației Casa Populară de Cultură „Sfânta Teofana Basarab” și a Bibliotecii românești „Albotina” din sediul în care au fost situate în ultimii 10 ani.

Am discutat cu domnul dr. Ivo Gheorghiev, președintele Asociației, aducându-i la cunoștință că l-am sesizat oficial asupra cazului pe domnul Todor Churov, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Bulgariei la București.

Am cerut Ambasadei Bulgariei să informeze Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia, în vederea intervenției autorităților competente ale statului bulgar, a soluționării pozitive a cazului și încetării hărțuirii asociațiilor minorității românești înrudite din orașul și regiunea Vidin”, a spus președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost