Basarabia/ PS Antonie a sfinţit bustul filantropului Vasile Stroescu, primul președinte al Parlamentului României Mari (FOTO)

PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, miercuri, în municipiul Edineţ, slujba de binecuvântare a bustului marelui filantrop basarabean Vasile Stroescu, a anunțat Biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

În cuvântul adresat celor prezenți la eveniment, PS Antonie a vorbit despre importanța cinstirii înaintașilor și despre modul cum Episcopia de Bălți promovează numele marelui filantrop român Vasile Stroescu prin instituirea bursei „Mecena Vasile Stroescu” a Episcopiei de Bălți, acordată elevilor și studenților.

Sursa foto: Episcopia de Bălți

Evenimentul de inaugurare a bustului finatropului Vasile Stroescu a inclus şi un moment artistic prezentat de elevii Liceului „Mihai Eminescu” din Edineţ.

Vasile Stroescu s-a născut în anul 1845, în satul Trinca, Edineț, și a trecut la cele veșnice la 13 aprilie 1926, în București. A fost un cărturar de frunte, susținător al învățământului, om politic, mare filantrop, membru de onoare al Academiei Române și primul președinte al Parlamentului României Mari, notează sursa citată.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost