Basarabia/ PS Antonie a sfinţit bustul filantropului Vasile Stroescu, primul președinte al Parlamentului României Mari (FOTO)

PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, miercuri, în municipiul Edineţ, slujba de binecuvântare a bustului marelui filantrop basarabean Vasile Stroescu, a anunțat Biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

În cuvântul adresat celor prezenți la eveniment, PS Antonie a vorbit despre importanța cinstirii înaintașilor și despre modul cum Episcopia de Bălți promovează numele marelui filantrop român Vasile Stroescu prin instituirea bursei „Mecena Vasile Stroescu” a Episcopiei de Bălți, acordată elevilor și studenților.

Sursa foto: Episcopia de Bălți

Evenimentul de inaugurare a bustului finatropului Vasile Stroescu a inclus şi un moment artistic prezentat de elevii Liceului „Mihai Eminescu” din Edineţ.

Vasile Stroescu s-a născut în anul 1845, în satul Trinca, Edineț, și a trecut la cele veșnice la 13 aprilie 1926, în București. A fost un cărturar de frunte, susținător al învățământului, om politic, mare filantrop, membru de onoare al Academiei Române și primul președinte al Parlamentului României Mari, notează sursa citată.