După ce compania Disney a devenit vârful de lance al propagandei LGBTQ+, statul Florida ripostează și îi taie privilegiile

Luna trecută în statul Florida a fost promulgată o lege de bun simț care interzice în școli orice discuție referitoare la „orientarea sexuală” sau „identitatea de gen” cu elevii de la grădiniță până la clasa a treia.

O chestie absolut normală pentru care nici măcar nu ar trebui să fie nevoie de legi speciale având în vedere că la vârsta respectivă copiii habar nu au și nici nu-s interesați de asemenea subiecte dragi progresiștilor.

Doar că stânga progresistă americană s-a revoltat imediat. Printre cei ce au ieșit în evidență au fost cei de la compania Disney. Mai întâi s-au revoltat angajații firmei din California care au ieșit în stradă să protesteze. Cei din conducerea companiei, în loc să-i concedieze pe respectivii, au cedat presiunii și s-au pronunțat în termeni fără echivoc împotriva legii. Ba mai mult, au anunțat că de acum încolo vor introduce presonaje LGBTQ+ în filmele de animație după ce au observat că filmele lor nu au suficient conținut gay.

Asta după ce în vara anului trecut au decis să înlocuiască salutul de bun venit „Doamnelor și domnilor, băieți și fete” cu „Bună seara, visători de toate vârstele!”, iar la începutul anului curent au decis să o transforme pe Minnie Mouse, partenera lui Mickie Mouse, din fată în băiat.

Acum nu știu ce calcule și-au făcut cei din conducerea Disney, poate au crezut că Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului Florida, are coloana vertebrală construită din plastilină, așa cum au ei, și va da înapoi punându-și cenușă în cap.

Doar că socotelile lor nu s-au potrivit deloc cu realitatea. Liderii republicani din Florida nu numai că nu au dat înapoi, dar au mers chiar mai departe.

Se știe că Disney deține celebrul parc de distracții de lângă Orlando, Walt Disney World. Ce nu se știe e că Disney are un statut special în Florida, atât fiscal cât și administrativ, practic sunt stat în stat și fac ce vor pe tot teritoriul pe care-l controlează. Acest statul le-a fost conferit în anii 1960, atunci când a început construirea parcului de distracții. La vremea respectivă cei de la compania Disney au spus că vor să construiască un oraș futuristic și că au nevoie de autonomie. Orașul respectiv nu a fost niciodată construit, dar autonomia au obținut-o.

Doar că statutul privilegiat al Disney în statul Florida se apropie de sfârșit. Parlamentul local a votat cu majoritate confortabilă retragerea privilegiilor. În Senat votul a fost de 23 la 16, iar în Camera Reprezentanților de 68 la 38 în favoarea retragerii privilegiilor de care se bucură în prezent. Urmează ca legea să fie promulgată de guvernatorul Ron DeSantis și să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie 2023.

Cam așa trebuie acționat, trebuie să fim în ofensivă și să ne opunem activ aberațiilor promovate de stânga progresivă, mai ales atunci când ținta lor sunt copiii pe care vor să-i modeleze după chipul și asemănarea lor. Lucru care deja a scăpat de sub control de vreme ce aproape 21% din tinerii americani născuți între 1997 și 2003 se identifică a fi ceva variație de LGBTQ+. În ritmul ăsta, în viitorul nu foarte îndepărtat, normalitatea va deveni minoritară în SUA.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost