Situație dramatică! 92 de milioane de kilograme de carne de porc, DISTRUSE într-un singur an, din cauza pestei. Cum a ajuns România să importe 80% din necesarul de porc

Sectorul românesc de creștere a porcinelor traversează o situație dramatică, 80% din necesarul de carne de porc provenind din import, comparativ cu procentul de 20% în urmă cu doar 6 ani.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că principala cauză pentru care România a ajuns în acestă situație este pesta porcină.

„Din păcate, pesta porcină, care la noi se manifestă din 2017 încoace, a decimat foarte multe animale.

Doar în 2021, România a incinerat 771.000 de capete de porc. Cantitatea de carne de porc distrusă a fost 92 de milioane de kilograme. Eu cred că reușeam să hrănim o bună bucată de timp populația României cu cele 92 de milioane de kilograme”, a declarat , pentru Hotnews, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Potrivit acestuia, România producea, în 2016, 80% din necesarul de carne de porc al populației, iar azi importăm circa 80% din necesarul de porc.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul Autorității Națioanale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA), din 2017  până în prezent au fost stinse 5.699 de focare de pestă porcină africană. În data de 7 aprilie, existau 34 de focare de pestă porcină în 14 județe din țară.

Știri pe subiect:

Măcel la o fermă din Arad, unde a fost descoperită pestă porcină. Peste 20.000 de porci vor fi omorâți

Peste 42.000 de porci din ferme din județele Olt și Buzău, sacrificați din cauza pestei porcine


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Situație dramatică! 92 de milioane de kilograme de carne de porc, DISTRUSE într-un singur an, din cauza pestei. Cum a ajuns România să importe 80% din necesarul de porc”

Comentariile sunt închise.