AUR susține revenirea la sistemul de învățământ clasic românesc/ Să se aplice modelul propus de Spiru Haret!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică schimbările majore din învățământul preuniversitar anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu și susține revenirea la sistemul de învățământ clasic românesc, de inspirație Spiru Haret.

„A lăsa la latitudinea cadrelor didactice modalitatea în care îi vor evalua pe elevi conduce la o serie de riscuri, iar numărul minim de note ar trebui însoțit de o ritmicitate a notării. De asemenea, este greșită eliminarea tezelor, acestea reprezentând sinteza cunoștințelor dintr-o anumită perioadă de studiu și măsura competențelor acumulate la finalul acelei perioade. Cât despre totala autonomie a profesorului în evaluarea ritmică, ea poate da naștere la situații în care profesorul poate avantaja sau dezavantaja un elev în funcție de anumite interese”, a declarat președintele AUR George Simion.

Astfel, AUR susține revenirea la sistemul de învățământ clasic românesc, de inspirație Spiru Haret. Acest sistem a fost probat și verificat în ultimii 100 de ani și a dus la educarea poporului, nu doar a elitelor, generând personalități marcante inclusiv la nivel mondial.

„Elevii nu se educă pe internet, iar profesorii nu trebuie să devină “facilitatori” pentru “resurse” de pe internet. Copiii au nevoie de interacțiune umană, de împărtășirea pe viu a experienței profesorului, așa cum se face în toate școlile prestigioase din Europa. Totodată, atragem atenția că introducerea de noi discipline în planul de învățământ înseamnă automat renunțarea la alte discipline, pentru că numărul maxim de ore pe săptămână nu poate depăși 26 de ore. Nu în ultimul rand, vacanțele mobile introduc diferențieri inacceptabile între elevi. Ele vor genera discuții și probleme greu de soluționat. De aceea, considerăm că structura anului școlar ar trebui să fie unitară la nivelul întregii țări”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Știri pe acest subiect:

Fără medii semestriale și fără teze obligatorii în noul an școlar. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică dispare din școală. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii. Noi decizii halucinante în Educație și explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

 

 

 

 

           


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR susține revenirea la sistemul de învățământ clasic românesc/ Să se aplice modelul propus de Spiru Haret!”

Comentariile sunt închise.